Gündem

İstiklal Caddesi'nde öldürülen 23 yaşındaki Halit Ayar'ın arkadaşı anlattı: Cezaevinden izinli çıktıklarını duyunca çok sinirlendim

11 Eylül 2019 09:56

Taksim’de iki kişinin öldürdüğü 23 yaşındaki Halit Ayar’ın arkadaşı Tolga Ozan, o gece yaşananları anlattı. Ozan, “Her şey saniyeler içinde oldu. Acımasızca bıçakladılar Halit’i. Ben de milim farkla hayatta kaldım” dedi.

Sabah Gazetesi'nden Yunus Emre Kavak'ın haberine göre; Ayar'ın öldürülmeden önce arkadaşı Sinan Nalçacı ile çekildiği son fotoğrafı da ortaya çıktı. Olay gecesi İstiklal Caddesi'nde 2 arkadaşı ile birlikte ilerleyen Ayar, kendilerinden para ve bira isteyen iki kişi suçlu tarafından katledilmişti. Şu an Kanada'da olan Ozan şunları söyledi: ""Benim Türkiye'de son günümdü, bir araya gelip görüşmek istedik. Galata'da bulunan evime gidiyorduk. 100 metre kalmıştı eve, her şey saniyeler içinde oldu. Bir anda bıçakla saldırıp acımasızca öldürdüler Halit'i. Ben milimlik farkla bıçak darbesinden kurtuldum. Onun çok büyük hayalleri vardı"

"Her şey saniyeler içinde oldu"

Ozan, sözlerine şöyle devam etti: "Eve girmeden bir durakta oturmaya başladık. O sırada o iki şahıs geldi. "Nasılsınız gençler, para verin de arkadaş da bira alsın" gibi bir şey söyledi. Biz "Para yok" deyince üzerimize yürüdü. Birisi bıçağı çıkardı, ben milim farkla kendimi kurtardım. Sinan "Bıçak" diye bağırdı, kaçıştık. O sırada Halit'i acımasızca bıçakladılar. O yere düştü ben de az ilerde düştüm. Halit'i görünce koşarak onun yanına geldim. O ikisi kaçıp gittiler. Çevredekiler hemen polisi ve ambulansı çağırdı. Birkaç dakika içinde ambulans geldi. Her şey saniyeler içinde oldu."

"İzinli çıktıklarını duyunca çok sinirlendim" 

"Halit'le aynı ambulansa bindim. Nefes almakta güçlük çekiyordu. Suni teneffüs yapmaya çalıştım. Hastaneye kadar kanamaları durdurmaya çalıştılar. Ama olmadı, benim arkadaşım ölmedi, öldürüldü. Bu suçluların cezaevinden izinli olarak çıktığını duydum. Bu duruma çok sinirlendim, gerçekten bu tarz insanlar sokağa bırakılmamalı. Belli başlı suçu işlemiş insanlar, gasp etmiş adam yaralamış insanlar ne olursa olsun bırakılmamalı"

Taksim'de iki kişinin öldürdüğü Halit Ayar'ın (sağda) öldürülmeden dakikalar önce çektirdiği fotoğrafı ortaya çıktı.