Gündem

İşte bayram tatilinde kaza riski yüksek 20 karayolu

En yüksek kaza riski Ankara – Kırıkkale karayolunda

25 Mayıs 2019 13:06

T24 Haber Merkezi

Ülke genelinde bayram tatiller süresince karayollarında yaşanan trafik kazalarını analiz eden İçişleri Bakanlığı, uzun süreli bayram tatillerinde kaza riski yüksek olan 20 karayolu güzergâhını tespit etti. Bakanlığın çalışmasına göre kaza yoğunluğu en yüksek güzergâh Ankara - Kırıkkale karayolu oldu. Kaza yoğunluğu en düşük bölge ise Tekirdağ-İstanbul yolu oldu.

Önümüzdeki hafta sonu başlayacak 9 günlük bayram tatili nedeniyle karayolu güvenliği çalışması yapan İçişleri Bakanlığı son üç yıldaki uzun süreli bayram tatilleri boyunca yaşanan trafik kazalarını mercek altına aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli uzmanlarca yapılan analiz çalışması sonrasında yurt genelinde kaza riski yüksek 20 güzergâh tespit edildi. Kaza sayısı ve güzergâh mesafesine göre hazırlanan listeye göre, ilk sırayı Türkiye’nin batı bölgelerini doğu ile birleştiren ve en çok kullanılan güzergâh olarak tanımlanan Ankara-Kırıkkale karayolu oldu.

Ankara çevre otoyolunun Ankara-Kırıkkale il sınırı arasında kalan 37 kilometrelik yol boyunca 83 kaza yaşanması kaza yoğunluğunun 2.24 olmasına neden oldu. Listede ikinci sırayı 1.84 kaza yoğunluğu ortalamasıyla İstanbul-Çatalca güzergâhında 45 kilometrelik Çatalca-Barbaros Kavşağı arası, üçüncü sırayı ise 1,43 kaza yoğunluğu ortalamasıyla Ankara Kırıkkale il sınırı ile Kırıkkale-Yozgat il sınırı arasındaki 74 kilometrelik güzergâh aldı.

Listenin diğer sıraları ise şöyle:

Bu tespitlerin ardından İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine bayramda uygulanacak trafik denetimlerini içeren özel bir genelge gönderdi. Genelgede, il valilerine ve kaymakamlara denetimlerin gerçekleştirilmesiyle ilgili talimatlar verildi.

Genelgede, geçmişteki benzer uygulamalarda olduğu gibi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından merkezden görevlendirilecek müfettişler ve yetkili personel tarafından trafik önlemleri çerçevesinde yürütülen çalışmaların etkinliği ve talimatlara uyulup uyulmadığının denetleneceği vurgulandı.