Gündem

İstanbul'da ''drone'' ile trafik denetimi

İstanbul'da trafik ihlali yapanlar drone ile tespit edildi. Durdurulan sürücülere ceza yağdı

05 Ekim 2018 15:48

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Trafik kazalarını önleme planı' kapsamında 5-26 Eylül-tarihleri arasında helikopter ve drone ile şehirlerarası yollarda denetim yapılması talimatını verdi. 

Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Mahmutbey gişelerde bulunan Şakir Koç Denetleme İstasyonu'nda ve Kartal'da bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü alanında drone ile eş zamanlı denetim yaptı. Denetimler sırasında emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere 235 lira, emniyet kemeri takmayan ve cep telefonu kullanan sürücülere ise 108 lira para cezası kesildi. 


Mahmutbey'de yarım saatte 29 sürücüye işlem yapıldı

Mahmutbey gişelerde bulunan Şakir Koç Denetleme İstasyonu'nda yapılan denetimlerin ilk yarım saatinde 15 sürücüye emniyet şeridi ihlali, 11 sürücüye emniyet kemeri takmama, 2 sürücüye cep telefonu kullanmak ve 1 sürücüye ise trafiği tehlikeye düşürmekten ceza kesildi. Kartal'da bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde yapılan denetimlerde de çok sayıda sürücüye ceza kesildi. 


Havadan ve karadan denetim

Denetimlere katılan Bölge Trafik Şube Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Müslüm Apaydın, trafik denetimlerinin süreklilik arz eden bir konu olduğunu söyleyerek, "Denetimlerimiz bugün itibariyle başladı ve ileriye yönelik olarak devam edecek. Her il kendi sorumluluk bölgesinde kazaların yoğun yaşandığı yerlerde drone kontrolleri yapılarak işlem yapılacak. Bizim Marmara bölgesinde Yalova, Kocaeli, Tekirdağ ve İstanbul illerimizde de helikopterle denetimlerimiz devam edecek. Kazaların yoğun olduğu bölgelerde, kazalara etki eden kurul ihlalleri üzerinde yoğunlaşarak denetimler havadan ve karadan devam edecek" dedi. 


Yakalanma riski kaza oranını azaltıyor

Apaydın, yapılan uygulamalarla bir farkındalık yaratılarak, sürücüler üzerinde yakalanma riskini arttırdığı için kazaların minimuma indiğini söyledi. (DHA)