Gündem

İstanbul Valiliği'nden 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği için gözaltına alınan şahıs' hakkında açıklama

Yapılan açıklamada, Dürdane Özselgin'in aynı gün bir kadının başörtüsüne yönelik saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi

29 Kasım 2019 20:08

İstanbul Valiliği, Çatalca’da gözaltına alınan şahısla ilgili olarak yapılan ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği için gözaltına alındı’ haber ve iddialarının gerçeği yansıtmadığını, şahsın aynı gün içinde bir kişiye hakaret ederek başörtüsüne saldırdığı için gözaltına alındığını açıkladı.

TIKLAYIN - Pazarda Erdoğan'ı eleştirdiği için komşusunun evindeyken gözaltına alınan Dürdane Özselgin'e yurt dışı yasağı

İstanbul Valiliği, Dürdane Özselgin isimli şahsın Çatalca’da gözaltına alınmasıyla ilgili olarak yapılan haberlerin ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada şu sözler yer aldı:

“Çatalca ilçemizde 28.11.2019 tarihinde gözaltına alınan D.Ö. adlı şahsın bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği için gözaltına alındı’ haber ve iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Çatalca ilçemizde 28.11.2019 Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda N.Y. adlı şahsa hakaretlerde bulunan ve başörtüsüne yönelik saldırı gerçekleştiren D.Ö. isimli şahıs, aynı gün saat 22.00 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şüphelinin gözaltına alınması ve yargı mercilerine sevki ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve hakaret’ suçları olup, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.” (İHA)