Gündem

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu: Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum, "Üsküdar'da Taksiciler Buluşması" programına katıldı

18 Şubat 2024 09:30

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Üsküdar'da Taksiciler Buluşması" programına katıldı, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyeleriyle bir araya geldi.

Kurum, bugün İstanbul'da yaklaşık 20 bin taksi olduğuna dikkati çekerek, "Günde 1,6 milyondan fazla yolcuyu taşımaya çalışıyorsunuz. İstanbul'un bu yükünü almak için çaba sarf ediyorsunuz ama her geçen gün bu yük bir kat daha artıyor. Biz, hem taksicimizi hem de İstanbulluları 'Uğraştıran değil ulaştıran İstanbul' diyerek rahatlatacağız. Bir yandan yeni ulaşım yatırımları yaparken, bir yandan da İstanbul'un taksi sorununa dair yenilikçi, teknoloji yoğun ve taksi kültürünü güçlendiren çok önemli adımlar atacağız" dedi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu da taksicilerin yaşadığı sorunları ve taleplerini anlattı.

Aksu, kendilerine sahip çıkanın her zaman yanında olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz iyiliği de kötülüğü de ekmeğimizle oynayanı da bize söz verip tutmayanı da bizi tehdit edip parmak sallayanı da taksi duraklarına sürekli uğrayıp çay içerek hal hatır soranı da bize her UKOME toplantısında sahip çıkanı da bize her platformda sahip çıkanı da bize her zaman köstek olanı da Sayın Bakan'ım unutmayız. Taksici esnafı olarak herkes şunu biliyor ki Sayın Bakan'ımız bakanlığında nasıl tarih yazdıysa İstanbul'da da tarih yazacak. Biz size güveniyoruz, sizden eminiz. Beraber istişare ederek ortak akılla İstanbul'u yöneteceğinizden eminiz. Taksiye yanlış yapanlar hiçbir zaman siyasette iflah olamadılar ama biz size sonsuz güveniyoruz. Tekrar taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum."

.