Gündem

İstanbul Fatih'te çocuk istismarı: Şüpheliler tutuklandı, aile ve tanıklar mahkemede konuştu

Küçük kızın ailesi ve tanıkların ifadeleri, sanıkların hapis cezasına çarptırılmasını sağladı

08 Haziran 2024 12:15

İstanbul'un Fatih ilçesinde, 7 Mart 2022 tarihinde korkunç bir istismar vakası yaşandı. Lise öğrencisi A.A.A., okuldan evine yürürken lüks bir araçta bulunan B.Ş. ve Türkmenistan uyruklu A.R. tarafından elle tacize uğradı. İki saldırgan, genç kızı zorla araçlarına bindirmeye çalışırken, olay yerinden kaçmayı başardı.

Küçük kızın durumu ailesine bildirmesi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda iki şüpheli gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, A.A.A.'nın ifadeleri tüyler ürperten detayları ortaya çıkardı. Genç kız, B.Ş.'nin kendisine "Gel gel" diyerek yaklaştığını ve zorla araca sokmaya çalıştığını anlattı. Direnmesine rağmen yaşadığı fiziksel zorlukları ve kaçışını, olay yerinden ayrılarak yakındaki bir yufkacıya sığınmasını detaylarıyla aktardı.

Halk Akademi'den Şafak Tok'un haberine göre, duruşmada, sanıkların üst sınırdan cezalandırılması talep edildi. Avukat Sena Gündağ, sanıkların suçunu açık bir şekilde inkar edemediğini, B.Ş.'nin cinsel içerikli yayınların yapıldığı bir sitede üyeliğinin bulunduğunu ve bu durumun sanığın niyetini gösterdiğini vurguladı. Küçük kızın ailesi ve tanıkların ifadeleri, sanıkların hapis cezasına çarptırılmasını sağladı. Mahkeme, 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi, ancak sanıklar kararı temyiz etmek için istinaf mahkemesine başvurdu.