Gündem

İstanbul'da kayyım eylemine polis müdahalesi; çok sayıda gözaltı var

20 Ağustos 2019 20:41

T24 Haber Merkezi

İstanbul Kadıköy'de 3 HDP'li belediye başkanının görevden alınmasını ve yerlerine kayyım atanmasını protesto eden gruba polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, polis müdahalesi T24 kameralarına yansıdı. Polis, göstericileri dağıtmak için plastik mermi de kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Gruptaki göstericilerin direnmeleri ve dağılmamaları üzerine görevlilerimizce müdahale edilmiştir. Kaçan göstericilerin yol kenarlarındaki çöp tenekelerini devirmeleri sonrasında bir esnafın tepki göstermesi üzerine, esnaf vatandaş göstericiler tarafından 3 yerinden bıçaklanmak suretiyle hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanmıştır. Olaylar boyunca 16 şüpheli gözaltına alınmış, müdahale esnasında 3 güvenlik görevlisi çeşitli yerlerinden yaralanmış, bıçaklama olayının faili olan şüphelileri yakalama çalışmaları devam etmektedir. " ifadeleri kullanıldı.

 

 

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, pazartesi sabah saatlerinde görevden alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkan vekili olarak görevlendirildi.