Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Eren Erdem aleyhinde istinaf talebi

Eren Erdem, 29 Haziran 2018’den bu yana cezaevinde

29 Nisan 2019 10:44

17-25 Aralık'taki ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Avukat Aslı Kazan'ın sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,17-25 Aralık soruşturmalarına ilişkin ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve 29 Haziran 2018’den beri Silivre Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski milletvekili ve CHP PM Üyesi Eren Erdem açısından aleyhe, Turan Ababey ve Emre Erçiş açısından ise lehe istinaf talebinde bulundu.

Kazan, başsavcılığın, Eren Erdem'in beraat ettiği 'Gizli tanığın ifşası' suçundan, TBMM’de düzenlenen basın toplantısında 'Ayçiçeği' kod adlı kişinin açıkça 'Turan Ababey' olduğunu kamuoyu ile paylaştığı, bu nedenle cezalandırılması gerektiği düşüncesiyle kararı istinaf ettiğini aktardı.

Kazan, yine başsavcılığın Sanık Emre Erciş'in, ifadesinde örgüt ve süreçte kendi tutumu ile ilgili açık ve samimi beyanlarda bulunduğu dikkate alınarak hakkında TCK.'nın 221/4. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinin tatbik edilmesi gerektiği düşüncesiyle, kararı istinaf ettiğini belirtti.

“Yasadışı örgüte yardım etmek” suçlamasıyla cezalandırılmasına karar verilen Karşı Gazetesi patronu Turan Ababey’in de “beraat” etmesi gerektiği düşüncesiyle, istinaf talebinde bulunuldu.

Kazan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı söz konusu paylaşım şöyle: