Gündem

İstanbul Anadolu Başsavcılığı'ndan sandık kurulları soruşturmasına ilişkin açıklama

"Delil toplama yetkileri usulünce yapılmaktadır"

03 Mayıs 2019 11:47

İstanbul'da devam eden sandık kurullarına soruşturma ile ilgili Başsavcılık'tan açıklama geldi. Başsavcılık açıklamasında "Delil toplama yetkileri usulünce yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı sandık kurullarına yönelik soruşturma ile ilgili açıklamasında “Başlatılan soruşturmalar, ihbara konu olayların gerçekliğini ortaya çıkarmaya özgü olarak ve kanunlarla Cumhuriyet Başsavcılığımıza tanınan delil toplama yetkileri usulünce kullanılmak suretiyle yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.

Başsavcılık açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart 2019 tarihli Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında oyların sayımı, tutanağa bağlanması, sonuçların sisteme girilmesi vb. işlemlerde çeşitli usulsüzlükler olduğundan bahisle seçimin ertesi gününden bu yana muhtelif zamanlarda vatandaşlar, siyasi parti teşkilatları ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarınca yapılan ihbarlar üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca soruşturmalar başlatılarak iddialara konu belgeler temin edilmiş ve bu işlemlerde görevli kişiler de savunmaları alınmak üzere davetiye tebliğ edilmek suretiyle Cumhuriyet Başsavcılığımıza çağrılmıştır."