Ekonomi

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin sahne mekaniği ihalesi döviz cinsinden yapılacak

02 Kasım 2019 13:16

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yeniden inşası kapsamında yapılacak sahne mekaniği ve profesyonel sistemleri ihalelerinde yabancı para cinsinden teklif verilebilecek.

Kamu İhale Kurumunun "Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'ne eklenen geçici maddeye göre, Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşü alınmak kaydıyla, İstanbul AKM'nin yeniden inşası kapsamında gerçekleştirilecek sahne mekaniği ve profesyonel sistemleri ihalelerinde teklifler yabancı para birimleri cinsinden verilebilecek. Ayrıca sözleşmeye konu işlere dair ödemelerde yabancı para birimleri kullanılabilecek.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarınca verilen üretim, işletme, dağıtım ve  benzeri lisanslar ile kamu özel işbirliği projeleri kapsamında gerçekleştirilen işlere ilişkin iş deneyim belgesi düzenlenmesi için yapılacak başvurularda, sunulacak sözleşmenin noter onaylı olması gerekmeyecek