Dünya

İsrailliler, Netanyahu'ya karşı sokakta: Polis ve protestocular arasında arbede çıktı

26 Mayıs 2024 09:02

T24 Dış Haberler

Tel Aviv'de rehinelerin ülkeye döndürülmesini talep eden hükümet karşıtı protestocularla İsrail polisi arasında arbede çıktı.

Bazı protestocular bu hafta yayınlanan bir videoda görünen Hamas tarafından rehin alınmış İsrailli kadın askerin fotoğraflarını taşıdı. İsrail'de gündem olan videoda 7 Ekim saldırılarında kaçırılan İsraillilerin rehin alındıkları ilk günlerdeki görüntüleri görülüyordu.

Protestocuların bir bölümü de "Savaşı durdurun ve yardım edin" yazılı pankartlar taşıdı. Eylemlerde hükümete hala Hamas tarafından rehin tutulan onlarca İsraillinin serbest kalması için bir anlaşmaya ulaşma çağrısı yapıldı. 

Protestocular ayrıca Başbakan Binyamin Netanyahu'nun istifasını ve yeniden seçimlere gidilmesini istediklerini dile getirdi. The Guardian'ın aktardığına göre Tüm Rehinelerin Geri Dönmesi için Protesto Yapan Kadınlar grubundan Hilit Sagi, "Hepimiz videoyu gördük, hükümet tüm bu insanları terk ettikten sonra evimizde oturamazdık" dedi. 

Eylemlerde zaman zaman tansiyon yükselirken Tel Aviv'in bazı noktalarında polis ve protestocular arasında şiddet olayları yaşandı. Polis, protestocuları dağıtmak için tazyikli su kullandı. 

İsrail'in önde gelen yayın organlarından Haaretz'e göre cumartesi geç saatlerde protestolara katılan yedi kişi gözaltına alındı ve en az bir kişi yaralandı. Başka şehirlerde de benzer eylemler düzenlendiği belirtildi. 

Gazze'de hala 100 kadar rehine ve 30 rehineni cesedinin bulunduğu belirtiliyor.