Dünya Basınında Bugün

İsrail ve Hizbullah'tan karşılıklı saldırılar; Gazze'de ateşkes görüşmelerinden sonuç çıkmadı; Telegram'ın kurucusuna gözaltı | Dünya Basınında Bugün

26 Ağustos 2024 09:44

T24 Dış Haberler

İsrail ve Hizbullah, pazar günü erken saatlerde karşılıklı ateş açtı. İsrail, Hizbullah’ın fırlattığı insansız hava araçlarını imha etti. Yaklaşık 100 İsrail savaş uçağı Lübnan’daki hedefleri vururken, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah “Bunun bir ön uyarı olduğunu söyledik” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hava saldırılarının "hikâyenin sonu" olmadığını öne sürdü. Britanya Başbakanı Keir Starmer, bu hafta İşçi Partisi'nin ülkeyi yeniden inşa etmek için on yıla ihtiyacı olduğunu söyleyecek ve kalıcı bir değişim için “sıkı çalışma” gerekeceğini belirtecek. Kahire'deki Gazze ateşkesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, şifreli mesajlaşma uygulamasıyla suç faaliyetlerine olanak sağladığı iddiasıyla Paris'teki bir havaalanında pazar günü gözaltına alındı ve Durov'un gözaltı süresi uzatıldı. 

26 Ağustos 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle... 

The Wall Street Journal | İsrail ve Hizbullah’tan karşılıklı füze saldırıları

İsrail ve Hizbullah, pazar günü erken saatlerde karşılıklı ateş açtı. İsrail, Hizbullah’ın fırlattığı insansız hava araçlarını imha etti.

Yaklaşık 100 İsrail savaş uçağı Lübnan’daki hedefleri vururken, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah “Bunun bir ön uyarı olduğunu söyledik” dedi.

Hamas, Husiler ve İran destekli çeşitli milisler operasyondan dolayı Hizbullah’ı tebrik ettiğini açıkladı.


The Guardian | Netanyahu, Hizbullah'a yönelik hava saldırılarının 'hikayenin sonu olmadığını' söyledi

İsrail'in dün Lübnan'ın güneyinde Hizbullah roketlerini hedef alan hava saldırılarının “hikayenin sonu olmadığını” söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, iki tarafın Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana en ağır ateşi açmasının ardından bölgede topyekûn bir çatışma çıkabileceği endişelerini arttırdı.

İsrail Başbakanı yoğun çatışmaların ardından ne tür bir eylem planlandığını belirtmedi ancak İsrail'in hamlelerinin “kuzeydeki durumu değiştirmeye” yönelik olacağını öne sürdü.


The Times | Keir Starmer: Britanya'nın yeniden inşası için on yıl gerekiyor

Britanya Başbakanı Keir Starmer, bu hafta İşçi Partisi'nin ülkeyi yeniden inşa etmek için on yıla ihtiyacı olduğunu söyleyecek ve kalıcı bir değişim için “sıkı çalışma” gerekeceğini belirtecek.

Başbakan, potansiyel olarak popüler olmayan kararların önünü açmak için son isyanları, hükümetinin karşı karşıya olduğu zorluğun ölçeği için bir metafor olarak kullanacak.


Al Arabiya | Kahire'deki Gazze ateşkes görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı

Mısırlı iki güvenlik kaynağı, pazar günü Kahire'de yapılan Gazze ateşkes görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını, ne Hamas'ın ne de İsrail'in arabulucular tarafından sunulan çeşitli uzlaşmaları kabul etmediğini, bunun da 10 aydır devam eden savaşı sona erdirmek için ABD tarafından desteklenen son çabanın başarı şansına gölge düşürdüğünü söyledi.

Aylardır devam eden görüşmeler, İsrail'in Gazze'deki yıkıcı askeri harekâtını sona erdirecek ya da militan grubun 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği ve savaşı tetikleyen saldırıda Hamas tarafından ele geçirilen rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşmaya varılmasını sağlayamadı.


The Moscow Times | Telegram'ın kurucusu Pavel Durov gözaltına alındı 

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, şifreli mesajlaşma uygulamasıyla suç faaliyetlerine olanak sağladığı iddiasıyla Paris'teki bir havaalanında pazar günü gözaltına alındı. 

Fransa, Telegram'da moderasyon eksikliği ve kolluk kuvvetleriyle iş birliği yapmaması nedeniyle Durov hakkında uyuşturucu kaçakçılığına ortaklık, çocuklara karşı suçlar ve dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuklama emri çıkarmıştı. 

Durov'un gözaltı süresi uzatıldı.