Dünya

Mescid-i Aksa’ya bayram namazı sonrası polis müdahalesi: Ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz sebebiyle 37 kişi yaralandı

11 Ağustos 2019 12:53

T24 Dış Haberler

İsrail polisi, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Mescid-i Aksa’da toplanan Filistinlilere müdahale etti. Ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz sebebiyle 37 kişi yaralandı.

Polisin müdahalesi bir saat gecikmeli olarak kılınan bayram namazından hemen sonra gerçekleşti. Kudüs İslami Vakıflar Basın Sözcüsü Firas Dibs’in yaptığı açıklamaya göre, Harem-i Şerif'te yüz elli bini aşkın Müslüman bayram namazı kıldı.

Polis, namazın hemen ardından Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girmesini engellemeye çalışan Filistinlilere, Harem-i Şerif'in içinde biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

Kudüs İslami Vakıflar Basın Sözcüsü Dibs yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki müdahalesinin ardından fanatik Yahudileri gruplar halinde Harem-i Şerif’in avlularına almaya başladığını ve 700’ü aşkın fanatik Yahudinin yaşananlara rağmen İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa’ya gruplar halinde girdiğini ifade etti.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermiyle gerçekleştirdiği saldırıda 37 Filistinlinin yaralandığı, yaralılardan 14’ünün hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

İsrail polisi birkaç Filistinliyi de gözaltına aldı.