Dünya

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi: 42 Filistinli yaralandı

29 Nisan 2022 15:25

İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya, cuma günü baskın düzenleyen İsrail polisi ve Filistinliler arasında çatışma çıktı. Filistin Kızılayı, çıkan çatışmalarda en az 42 Filistinlinin yaralandığını söyledi.

İçeride taş ve havai fişek atan genç Filistinli gruba, kauçuk kaplı mermi ve ses bombalarıyla müdahalede bulunan İsrail polisi yaptığı açıklamada açıklamada, "Kamu güvenliği için isyancılara ve kanun kaçaklarına karşı kararlı bir şekilde hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.

Bu ay, Ramazan'ın ve Yahudilerin Pesah Bayramı'nın aynı zamana denk gelmişti. Ancak, Pesah Bayramı'nın sona ermesinin ardından şiddet bu hafta azaldı.

İsrailli yetkililer, bu ay yaşanan gerginliklerden, Gazze'yi yöneten Hamas da dahil olmak üzere; İslamcı grupların, müslüman gençleri İsrail'e karşı isyan düzenlemeye teşvik ettiklerini söyleyerek suçladı.

Aynı zamanda İsrail; Filistinliler'in İsrail'i, meydanlarda Yahudilerin uzun süredir devam eden ibadet yasağını uygulamak için yeterli çabayı göstermemekle suçlamasını reddediyor.