Dünya

İsrail ordusundan Endonezya Hastanesi'ne saldırı: En az 12 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

Hastanenin ikinci katının bombardıman sebebiyle büyük hasar gördüğü, saldırıda 2 doktorun da yaralandığı kaydedildi

20 Kasım 2023 13:52

İsrail ordusunun Gazze'deki Endonezya Hastanesi'ne saldırısı sonucu en az 12 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun roketlerle vurduğu Endonezya Hastanesinde en az 12 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Hastanenin ikinci katının bombardıman sebebiyle büyük hasar gördüğü, saldırıda 2 doktorun da yaralandığı kaydedildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre saldırı, hastanede elektriklerin kesilmesine neden oldu. 140 yatak kapasiteli sağlık kurumunda 650 hastanın tedavi gördüğü, yaklaşık 150 yaralı olduğu kaydedildi.

Hastaneyi abluka altına alan İsrail güçlerinden çevredeki yüksek binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancıların, hastane kapısı önünde her türlü harekete kurşunla karşılık verdiği aktarılıyor.

DSÖ: Gazze'deki Endonezya Hastanesine yapılan saldırı karşısında dehşete kapıldık

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in Gazze'deki Endonezya Hastanesine düzenlediği saldırı karşısında "dehşete kapıldıklarını" belirtti.

Ghebreyesus, İsrail güçlerinin, Endonezya Hastanesine gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

Gazze'deki Endonezya Hastanesine düzenlenen, aralarında kritik durumda olan hastaların da bulunduğu 12 kişinin ölümü ve onlarca kişinin yaralandığı saldırı karşısında "dehşete kapıldıklarını" vurgulayan Ghebreyesus, "Sağlık çalışanı ve siviller özellikle de hastanede bulunurken bu tür dehşete asla maruz kalmamalı" ifadelerini kullandı.

Sınır Tanımayan Doktorlar'dan ateşkes çağrısı

Gazze'deki duruma ilişkin açıklama yapan Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) da Gazze'de sürekli akmakta olan kanın durdurulması için derhal ateşkes kararı alınmasını istedi.

Fransa merkezli MSF'nin sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Akan kanın durması için geçen zamana göre ateşkes en çok şimdi gereklidir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Nasır Hastanesi'ne yaklaşık bir kilometre uzaklıkta 19 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu 70 kişinin hayatını kaybettiği ve dakikalar içinde hastaneye aralarında ağır yanıkları olan çok sayıda çocuğun da bulunduğu 122 yaralının getirildiği bildirildi.

MSF üyelerinin hizmet verdiği yanık ünitesinde her gün yaklaşık 10 ameliyat yapıldığına işaret edilen açıklamada, hastanenin dolu olduğu, yaralıların sıra beklemek zorunda kaldığı belirtildi.