Dünya

İsrail ordusu, Gazze'den beş rehinenin cesedini çıkardı

Cesetler, İsrail güçlerinin bu hafta yeni baskınlar düzenlediği Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinden çıkarıldı

25 Temmuz 2024 08:33

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısında öldürülen ve o tarihten bu yana Gazze'de tutulan beş rehinenin cesedine ulaşıldığını duyurdu.

İsrail Ordu Radyosu'na göre cesedine ulaşılan rehinelerden biri 56 yaşındaki anaokulu öğretmeni Maya Goren; diğer dört rehine de 7 Ekim saldırısı sırasında çatışmada öldürülen iki yedek asker ve iki zorunlu asker idi. 

Cesetler, İsrail güçlerinin bu hafta yeni baskınlar düzenlediği Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinden çıkarıldı.

Beş kişi, adli tıp bulguları, istihbarat, yakalanan militanların sorguları, videolar ve serbest bırakılan rehinelerin ifadelerine dayanarak İsrail'in yaklaşık üçte birinin gıyabında ölü ilan ettiği ve halen Gazze'de bulunan 120 rehine arasında yer alıyordu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hükümetinin kalan rehinelerin serbest bırakılması için yoğun çaba sarf ettiğini ve bu çabaların başarıya ulaşacağından emin olduğunu söyledi.

İsrailli bir yetkili, Çarşamba günü yaptığı açıklamada bir İsrail heyetinin önümüzdeki hafta ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için yapılacak görüşmelere katılacağını söyledi.

Hamas, Gazze'deki savaşı sona erdirmek için bir ateşkes anlaşması istiyor ancak Netanyahu Hamas yenilmeden savaşın sona ermeyeceğini söylüyor.