Gündem

Heniyye suikastını ve İsrail’i protesto eden bir grup, restoran ve kozmetik zinciri şubelerine taşlarla saldırdı

04 Ağustos 2024 06:13

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastını protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirildi.

Mardin’in Midyat ilçesinde, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran'da suikast sonucu öldürülmesi ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen grup yürüyüş gerçekleştirdi. Grup bir restoran ve kozmetik zinciri şubesine taş ve pet şişelerle saldırdı. İş yerlerinde hasar oluştu.

Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye grup ile vatandaşlar, Kaptan Mehmet Paşa Camisi'nde akşam namazını kıldıktan sonra avluda toplandı. Buradan hareket eden kalabalık, Türk ve Filistin bayrakları ile ellerinde meşalelerle İsrail aleyhine sloganlar attı.

Nihal Atakaş Camisi’ne yürüyen grup, yürüyüş sırasında suikastı protesto etmek için çevredeki vatandaşlarda destek verdi.

Öte yandan gruptan bazıları ise yapılan basın açıklamasının ardından bir restoran ve kozmetik zinciri şubesine taş ve pet şişelerle saldırdı. İş yerlerinde hasar oluştu. Olay yerinde geniş güvenlik alan polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı.

Emniyet ekipleri etkinlik alanında geniş kapsamlı güvenlik önlemleri aldı.