Dünya

İsrail, Gazze'ye füze yağdırdı: Aralarında İslami Cihat Örgütü komutanı ve 8 yaşında çocuk bulunan en az 10 ölü

06 Ağustos 2022 07:27

T24 Dış Haberler

İsrail savaş uçakları, cuma gecesi Gazze Şeridi'ni bombaladı. İsrail, "İsrail'de füzeli saldırı düzenlemeyi planlayan Filistinli grupların hedef alındığını" iddia etti.

Filistin sağlık yetkilileri, Filistin İslami Cihat Örgütü'nün üst düzey Komutanı Tayseer Jabari'yi öldüren Gazze'nin kuzeyine atılan birinci grup füzelerde en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 55 kişinin yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin arasında 8 yaşında bir çocuk olduğu bildirildi.

Hem İslami Cihat Örgütü, hem de Hamas, saldırıya karşılık vereceklerine karşı söz vermesi yeniden Gazze'de çatışmaların yoğunlaşacağı endişesi yarattı. Bu senaryoda Gazze'de 2008'den bu yana 4. kez bir savaş yaşanmış olacak. 

İslami Cihat Örgütü, "Tel Aviv, roketlerin tadına bakacak" dedi. İsrail ise saldırının ilk bölümlerinde 10 İslami Cihat üyesini öldürdüğünü söylerken, Gazze Şeridi yakınlarındaki vatandaşlarına "bomba sığınaklarına girme çağrısı" yaptı.

İsrail, bu hafta içinde İslami Cihat Örgütü'nün Batı Şeria 'komutanı' Bassam al-Saadi'nin yakalanmasının ardından saldırı beklemiş; Gazze yakınındaki bazı bölgeleri boşaltmıştı.