Dünya

İsrail'den Rusya'nın geliştirdiği 'Sputnik V' aşısını almak için girişim

Netanyahu, "Rusya'nın 'Sputnik V' aşısını elde etmek için Putin ile görüştüm" dedi

16 Kasım 2020 22:51

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya'nın yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) karşı geliştirdiği "Sputnik V" isimli aşıyı almak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Netanyahu, Koronavirüs'le ilgili basın toplantısı düzenledi. Netanyahu yaptığı açıklamada, Rusya'nın Koronavirüs'e karşı geliştirdiği "Sputnik V" isimli aşıyı almak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Rusya'nın 'Sputnik V' aşısını elde etmek için Putin ile görüştüm" dedi.

"Bütün bunlar bugünden yarına olmayacak"

Netanyahu, Moderna'nın da aşı denemelerindeki başarısına dikkat çekerek, "Bütün bunlar bugünden yarına olmayacak, ancak bu yıllar sonra değil, aylar sonra olacak. Dolayısıyla tünelin sonundaki ışığı zaten görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başbakan Netanyahu, 3 gün önce yaptığı açıklamada ABD'li ilaç şirketi Pfizer'in Koronavirüs'e karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşıyı satın almak için anlaşma imzaladıklarını ve Ocak ayının başından itibaren aşının ülkeye getirilmeye başlayacağını duyurmuştu. (İHA)