Gündem

İsmail Saymaz: “Nurculukla” bağlantılı olduğu iddia edilen bir ekibin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda üst kademelere kadar yükseldiği öne sürülüyor

"Hava Kuvvetleri'nde özel örgütlenme iddiası TSK personelini tedirgin ediyor"

18 Temmuz 2023 09:41

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, “Şu günlerde ‘Nurculukla' bağlantılı olduğu iddia edilen bir ekibin 15 Temmuz'un vurucu üssü olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda üst kademelere kadar yükseldiği öne sürülüyor” dedi. 

Hakkında FETÖ soruşturması yürütülen ve “emirle” atanarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Dairesi Başkanı olduğunu belirttiği Kadir Bingöllü'nün siciline dikkati çeken Saymaz, ardından Hava Kuvvetleri'nde özel örgütlenme iddiasından tedirgin olan TSK personelinin sorularını gündeme getirdi.

Saymaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Herkesin ibret ve şaşkınlıkla sadece izleyebildiği, liyakatsiz atamalar neticesinde o/bu tarikatın değil, sadece yüce Türk Milleti'nin emrinde olan değerler baskı, ümitsizlik ve çaresizlik içinde emekliliğe itilmekte, Hava Kuvvetleri zayıflatılmakta, tek özellikleri tarikat mensubu olmak olanlar köşe başlarına atanarak, FETÖ'nün gizli kapılar ardında yapmaya çalıştığı alenen yapılmaktadır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın itirazlarına rağmen Personel Başkanlığı'na bir grubu paket halinde atayabilen MSB'deki güç odakları diğer kuvvet komutanlıklarında da bunu yapmıyor mudur?

TSK'mız Türk Milletinin değil de kimin kuvveti olma yolunda dizayn ediliyor?

FETÖ'nün suçüstü yakalanıp yarım bıraktığı işi MSB'deki başka bir tarikat ve güç odağı Hava Kuvvetleri'ne yerleştirdiği adamlarla tamamlamaya mı çalışıyor?”

Yazının tamamını okumak için tınlayın.