Gündem

İsmail Saymaz: Emek ve Özgürlük İttifakı ortakları, HDP’yi, 'ittifak hukukuna uygun davranmadı' diyerek eleştirdi

“HDP ve bileşenleri arasında seçime nasıl girileceğine ilişkin de görüş ayrılığı var”

09 Ocak 2023 09:53

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, HDP’nin adaylık açıklamasının Emek ve Özgürlük İttifakı’ndaki ortakları TİP ve EMEP’i şaşırttığını yazdı. Saymaz, bu iki partiye yakın çevrelerin HDP’yi, "HDP üçüncü büyük parti olarak bir seçim taktiği belirleyebilir ve bunu açıklayabilir ama 5 Ocak toplantısını yapmışken, ittifak hukukuna uygun davranması beklenirdi” diyerek eleştirdiğini aktardı.

Saymaz, yazısının devamında da şunları kaydetti:

“Ortak cumhurbaşkanı adaylığında ısrar eden iki parti, HDP’nin tavrını değiştirmek için çabalayacak. Emek ve Özgürlük İttifakı ilk mitingini 15 Ocak günü İstanbul Kartal’da yapacak. Mitinge daha çok TİP ve EMEP rengini verecek. İttifak, 20 Ocak’ta toplanacak. Bu toplantıda, cumhurbaşkanı adaylığındaki tutum ele alınacak. Parlamento seçiminde nasıl bir strateji izleneceği de konuşulacak. HDP, seçim takvimi başladıktan sonra kapatılırsa kaos oluşacağı için bir karar vermeleri gerekiyor. HDP olarak mı seçime girilecek? Yeşil Sol Parti ile mi? Yeşil Sol Parti’nin seçime girme yeterliliği Yargıtay tarafından tescil edilmedi. Eder mi? O da henüz belli değil. HDP ve bileşenleri arasında seçime nasıl girileceğine ilişkin de görüş ayrılığı var. HDP, bileşenlerin kendi listesinden girmesini, TİP ve EMEP ise kimi şehirlerde amblemleriyle katılmayı istiyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Pervin Buldan: HDP, kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracak, kim olacağını en yakın zamanda Türkiye halklarıyla paylaşacağız