Gündem

İsmail Saymaz: Depremde 80 kişinin ölümüne ilişkin soruşturulan doktor İl Sağlık Müdürü yapıldı

Sönmez’in, depremde ailesinin de büyük bir kayıp yaşadığı, apartmanlarının yıkıldığı ve üç çocuğunu kaybettiği, kendisinin ise 41 saat sonra enkazdan kurtarıldığı da biliniyor

06 Eylül 2024 09:01

Sağlık Bakanlığı, 4 Eylül'de Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne Dr. Sıtkı Sönmez’i atadı. Sönmez, 6 Şubat depremi sırasında Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim olarak görev yapıyordu. Deprem sırasında elektrik kesintisi ve jeneratörlerin devreye girmemesi nedeniyle yoğun bakımdaki 80 hasta, oksijen yetersizliğinden hayatını kaybetmişti. Hastanenin başhekimi olarak görev yapan Sönmez’e ve dönemin İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’a 18 ay sonra, görevi ihmal suçlamasıyla soruşturma izni verildi.

İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, soruşturma izni verilmesine rağmen Sönmez, 4 Eylül’de Hatay İl Sağlık Müdürü olarak atanmış durumda. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun özel ekibi, yeni müdür belirlemek için Hatay’da incelemeler yapmış ve Sönmez’in sağlıksız bir durumda olduğu, brifinglerde uyuyakaldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Buna rağmen Sönmez'in bu göreve getirilmesi dikkat çekti.

Ayrıca, Sıtkı Sönmez’in kardeşi İlhami Sönmez de İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. İlhami Sönmez’in, göçmen sağlığı merkezleri için yapılan bina kiralamalarında usulsüzlük yapıldığı iddiaları bulunmasına rağmen soruşturma açılmadığı ifade ediliyor. Kardeşlerin sağlık teşkilatında etkin roller aldığı ve teşkilatı aile boyu yönetmeye çalıştıkları öne sürülüyor.

Sıtkı Sönmez’in, depremde ailesinin de büyük bir kayıp yaşadığı, apartmanlarının yıkıldığı ve üç çocuğunu kaybettiği, kendisinin ise 41 saat sonra enkazdan kurtarıldığı da biliniyor.

İsmail Saymaz'ın "80 ölümün şüphelisini il sağlık müdürü yaptılar" başlıklı yazısını okumak için tıklayın.