Gündem

İsmail Saymaz: AK Parti, 31 Mart’ın faturasını çalışanlarına kesti

30 Mayıs 2024 06:54

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP’de çalışanların ikramiyelerinin kesildiğini yazdı. “Her seçim sonrası ödenen ikramiye 31 Mart’ta yatırılmadı. Çalışanlara resmi bir açıklama yapılmadı ve gerekçe gösterilmedi” diyen Saymaz, konuşulan iki senaryoyu anlattı.

Saymaz, “Birincisi, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz’ün ‘Bu seçim sonuçları ile Cumhurbaşkanı’nın önüne ikramiye dosyasını götürmeye yüzüm yok’ dediği iddia ediliyor. İkincisi; Demiröz’ün, tasarruf tedbirleri kapsamında her yerde kesintiye gidileceğini, ikramiyelerin ekstra gider olduğu için yatırılmayacağını söylediği ileri sürülüyor. İki türlü de fatura, ağırlıklı olarak çaycılar, hizmetliler ve ofis personellerinden oluşan çalışanlara kesiliyor” diye yazdı.

“Bu kadarla bitmiyor” diyen Saymaz, “Yılbaşında zam belirlenirken ‘Bu yıl 15 maaş alacaksınız. Zam oranlarınız ona göre yapıldı’ denilmiş. Dolayısıyla ikramiyelerin verilmemesi, maaştan kesilmesi anlamına geliyor. Halbuki partinin eski emektarları, yinelenen 2015 ve 2019 seçimlerinde dahi iki kez ikramiye yatırıldığını anlatıyor” dedi.

Saymaz, “AK Parti, tasarruf tedbirlerini parti elitlerine ve yukarıdakilere değil, emekçilere ve alttakilere uyguluyor. Seçim mağlubiyetinin faturasını hiçbir günahı olmayan emekçiye kesiyor” görüşünü ifade etti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.