Spor

İsmail Kartal'dan Fenerbahçe'de transfer açıklaması

31 Temmuz 2023 19:41

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu rövanş maçında Zimbru ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal ise maç öncesi transfere ilişkin konuştu. 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında sahasında 5-0 mağlup ettiği Zimbru ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Moldova'daki maçın bir gün öncesinde Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Transfer gündemine ilişkin soruları da yanıtlayan Kartal, Cengiz Ünder ve Dominik Livakovic'in duruma ilişkin, "Şu anda bunlarla ilgili benim konuşmam doğru olmaz. Çünkü bunun ekonomik şartları var, kulüpler arasında görüşmeler var. Bu konuyu başkanımız ve yönetim kurulu sürdürüyor. Onların yetki alanı bu. Şu anda bu konuda herhangi bir açıklama yapmam doğru olmaz" dedi.

Avrupa şampiyonluğu ihtimaline ilişkin de konuşan Kartal, şunları kaydetti:

"Gerçekten önemli bir kadroya sahibiz. Bazı oyuncularımız da tekrar aramıza katılarak kadro kalitesini, derinliğini genişleterek üç kulvarda yarışabileceğimiz düşünerek söylemde bulundum. Kadro olarak baktığımız zaman üç kulvarda da gidebildiğimiz kadar gideceğiz. Türkiye'de birinci önceliğimiz şampiyon olmak. Allah'ın izniyle de bu şampiyonluğu kazanacağız bu sene. Kupayı almak... Avrupa kupalarında da belki bu hayal olacak ama biz, bu hayallerimizi içimizde düşünerek bunu yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Oyuncularımızla da bunu sürekli konuşuyoruz. Güzel bir çalışma ortamımız, oyuncularımızla güzel bir enerjimiz var. Bunu da başarabiliriz diye düşünüyoruz. Neden olmasın diyoruz. Olabilmesi için de gerçekten çok çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Umarım başarılı olabiliriz bu konuda."