Gündem

İnşaat işçileri ödenmeyen hakları için eylemde!

13 Haziran 2024 07:43

Malatya'da Emlak Konut şantiyesinde çalışan 120 inşaat işçisi, ödenmeyen hakları için eylem başlattı. İşçileri temsil eden İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, yaşanan mağduriyeti aktardı. Şantiyede görev yapan müteahhit Nazmi Coşar'ın AKP'ye yakınlığıyla bilindiği belirtildi.

Uzlaşma sağlanamayan görüşmeler

Kırlangıç, "Firma yetkilileriyle görüştük ancak uzlaşma sağlayamadık. İşçilerin sorunlarını çözümlemek yerine, taşeron firmalara yönlendirildik ancak onlara da ödeme yapılmadığı öne sürüldü. Daha sonra işçilerin alacakları üzerinden pazarlık teklif edildi," dedi.

Şirketin kamu ihaleleri

Şirketin 2011 yılından bu yana toplamda 9 milyar 61 milyon 111 bin TL değerinde 11 kamu ihalesine imza attığı kaydedildi. İşçiler, haklarını almak için mücadeleye devam ediyorlar.

İşçilere polis müdahalesi

Malatya Bakırcılar Çarşısı'nda bulunan Emlak Konut şantiyesinde, Leda Grup bünyesinde çalışan inşaat işçilerine, patronun şikayeti üzerine polis tarafından müdahale edildi. Şantiyede kullanılan biber gazı ve plastik mermiler nedeniyle 10 işçi yaralandı. İYİ-SEN (İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası) tarafından yapılan açıklamada, "Haklarımız verilmeden tek adım geri atmayacağız. Baskılar bizi yıldıramaz!" ifadelerine yer verildi. İşçiler ve sendika, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.