Dünya

İngiltere'nin güney, orta ve doğu bölgelerinde kuraklık ilan edildi

Ülkede yer altı suyu seviyeleri bu yıl ilk kez ortalamanın altına düştü

12 Ağustos 2022 17:20

İngiliz hükümeti, ülkenin güney, orta ve doğu bölgelerinde resmi olarak kuraklık ilan edildiğini açıkladı. İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, son 50 yılın en kurak yazının yaşanıyor olması nedeniyle İngiltere’nin yarısından fazlasının kuraklık statüsüne alınmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada, ülkenin 14 bölgesinden sekizinde kuraklık yaşandığı belirtilirken bu bölgelerin Devon ve Cornwall, Solent ve Güney Downs, Kent ve Güney Londra, Herts and Kuzey Londra, Doğu Anglia, Thames, Lincolnshire and Northamptonshire, Batı Midlands olduğu belirtildi.

Suyun kısıtlı kullanılması sağlanacak

Su dağıtım şirketi Yorkshire Water, 26 Ağustos’tan itibaren hortum yasağı olarak bilinen suyun kısıtlı kullanımının uygulanmasına başlanacağını duyurdu. Yine su ve atık su hizmetleri şirketi Thames Water da, 4 Ağustos'ta müşterilerini yağış eksikliği nedeniyle gelecek haftalarda Londra'da hortum yasağı uygulamak zorunda kalabilecekleri konusunda uyarmıştı.

Londra’daki Thames Nehri'nin kaynağında, yağışların azalması ve temmuz ayında ülkede sıcaklık rekorunun kırılmasına yol açan sıcak hava dalgasının etkisiyle kuraklık yaşanıyor. Ülkede yer altı suyu seviyeleri bu yıl ilk kez ortalamanın altına düştü. (AA)

TIKLAYIN | İngiltere’de su kullanımına kısıtlama