Dünya

İngiliz basınında Atatürk Olimpiyat Stadı eleştirisi

12 Haziran 2023 15:16

T24 Dış Haberler

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Manchester City ile Inter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde yaşanan sorunların ardından UEFA'nın büyük karşılaşmaları organize etme kabiliyeti bir kez daha eleştirildi.

Britanya'nın önde gelen gazetelerinden The Independent, karşılaşma için İstanbul'a giden futbolseverlerin eleştirileri arasında şunların öne çıktığını belirtti:

"- Taraftarlar su veya tuvalet olmadan 3 saate kadar süre shuttle yolculukları yapmak zorunda kaldı
- Karşılaşmadan sonra şehre dönüş için yol gösterilmedi ve seçenekler sınırlıydı. Yaşlı taraftarlar taksi bulabilmek için tekerlekli sandalyelerle bir kilometreden uzun yol gitti. Taksiler, 200 euro ücret istedi.
- Tribün başına iki büfe vardı, su için bile bekleme süreleri 2 saati buldu.
- Taraftar bölgelerindeki 20 bin kişiye 20 tuvalet sağlandı.
- Taraftarlar maça zamanında ulaşabilmek için minibüslerden inip bayırlara tırmanmak ve inşaat alanından geçmek zorunda kaldı."

The Independent, birçok taraftarın bu kadar büyük bir organizasyonun şehir merkezine bu kadar uzak bir stadyumda yapılmasına tepki gösterdiğini belirtti. Birçok taraftar, "tehlikeli bir karmaşadan" geçtiklerini vurguladı. 

Haberde minibüslerde insanların susuzluktan kustuğu ve stresten ağladığı kaydedildi. Maç öncesinde ve sonrasında Atatürk Olimpiyat Stadı ve şehir merkezi arasındaki yollar tıkanmıştı.