Gündem

Fransız basını: İnan Kıraç, 4.1 milyon Euro dolandırıldı

Kendisini Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian olarak tanıtan kişi 40 ülkeden 150 kadar kişiyi 80 milyon Euro dolandırdı

24 Şubat 2019 12:15

Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç’ın  dolandırıcılara 4.1 kaptırdığı ileri sürüldü.

Kendisini Fransa’nın eski Savunma Bakanı, şimdiki Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian olarak tanıtan kişi telefon ve videokonferans yöntemiyle 40 ülkeden 150 kadar kişiyi dolandırdı.

Kendisini Fransa Dışişleri Bakanı olarak tanıtan dolandırıcılar, aradığını kişilerden “Teröristlerin elinde olan Fransız gazetecilerin kurtarılması için fidye ödenmesi gerektiği ancak devlet olarak bunun yapılamayacağı için kendilerinden yardım istediği” iddialarıyla para istedi. Dolandırıcıların ikna olmakta zorlanan kişilere bakanın odasına benzer bir mekânda özel bir yüz maskesiyle yaptığı Skype bağlantısı yaptığı tahmin ediliyor.

Dolandırıcıların, ikna ettiği kişilerden 80 milyon Euro elde ettiği ifade ediliyor.

"En fazla parayı Kıraç kaptırdı"

Fransız basınına göre, dolandırıcılara en fazla para kaptıran kişi Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç.

2015 yılına dayanan dolandırıcılık organizasyonunda Kıraç’ın, çoğu Çin’deki banka hesaplarına olmak üzere, dolandırıcılara  4.1 milyon Euro kaptırdığı belirtildi.

Özel bir yüz maskesiyle Le Drian olduğu izlenimi yaratan kişinin 2017’de tutuklanan İsrail kökenli Fransız Gilbert Chikli olduğu üzerinde duruluyor.

Fransa Dışişleri Bakanı’na (solda) benzeyen bir maske takarak dolandırıcılık yapan Gilbert Chikli (sağda) Fransız basını tarafından canlandırıldı