Gündem

İmamoğlu: Tasarruflarımız merkezi hükûmetin sırtından yük aldı, Türkiye'de başka bir dönem başlıyor

"50 milyon liralık yıllık tasarrufla bir yıl içinde İstanbul'un çocuklarına vereceğimiz sütün bedelini çıkardık"

17 Eylül 2019 07:07

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptıkları her tasarruftan ilk önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memnuniyet duyması gerektiğini söyleyerek, "10.5 milyar TL'lik bütçe açığı 75 günlük tedbirle 7 milyara indi. 3,5 milyar TL tasarruf ettik. Bunları açıklayacağız. Cumhurbaşkanı eşlik etmeli, ‘hep beraber hesap soralım' demeli. Merkezi hükûmetin sırtından yük alıyoruz. Bu Türkiye'de başka bir dönemi başlatıyor" diye konuştu.

İmamoğlu, önceki akşam Kandilli’de Sevinç İnönü’nün ev sahipliğinde, 120 kişinin katıldığı bir yemekte siyaset ve kültür sanat dünyasının renkli isimleri ile bir araya geldi. 

"İki aylık tasarrufla bütçe açığını 3.5 milyar lira azalttık"

İmamoğlu, Bodrum'da çekilen fotoğrafına, İstanbul dışına yaptığı seyahatlere dair eleştirilere şu yanıtı verdi:

“Benim çok güvendiğim bir ekibim var. Çalışma prensiplerimi insanlar biliyor. Mesai mevhumum yoktur. Çocuklarımı görmek hakkım. Çocuklarını görmeyenlerde hata arasınlar.” 

İstanbul'a iki ayda hakim olunamayacağını vurgulayan İmamoğlu, “İnsanlar beni sanki 31 Mart'tan beri çalışıyormuşum gibi görüyor. İstanbul'un Gayrimenkul envanteri, mali envanter, araç ve personel envanteri yok. İstanbul'un tüm envanterini halka göstereceğiz" dedi.

İmamoğlu'ndan Yenikapı eleştirilerine: Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır

İmamoğlu, Yenikapı'da sergilenen araçlar için şov eleştirilerine şöyle yanıt verdi: 

“İsraf gözler önüne serilmiş, insanların içini yakmıştır. İnsanlar israfı böyle anlamıştır. 50 milyon liralık yıllık tasarrufu beğenmeyenlere söylüyorum. Bu tasarrufla bir yıl içinde İstanbul'un çocuklarına vereceğimiz sütün bedelini çıkarmış olduk. Başka bir örnek, sadece tek bir kıyafet ihalesinde aynı iş elbisesi, aynı kalite, daha fazla sayıda ve geçen yılın yarısı fiyat ortaya çıktı. Başka ihalelerle de ayrıca 50 milyon liradan fazla tasarruf ettik. Hem tasarruf edip israfı bitireceğiz, hem yapanları soruşturacağız.”

"Merkezi hükûmetin sırtından yük alıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki toplantıda üstü örtülü bir şekilde İmamoğlu'nun icraatlarını eleştirmişti. AKP'liler, başka başkanların da araç tasarrufu yaptığını, ama İmamoğlu gibi sergilemediğini söylemişti. İmamoğlu, bu tespitleri “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Kaçak güreşmiyoruz. Yaptığımızı anlatıyoruz” sözleriyle yanıtladı. Ardından da Erdoğan'ın eleştirilerine şu yanıtı verdi:

“Bu ekonomik krizde, bizim israfı engelleyerek, tasarruf ederek İstanbul bütçesine eklediğimiz her kuruştan, ilk Sayın Cumhurbaşkanı memnun olmalı. 10.5 milyar TL'lik bütçe açığı 75 günlük tedbirle 7 milyara indi. 3,5 milyar TL tasarruf ettik. Bunları açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Bırakın bunları' demek yerine bize destek olmalı, eşlik etmeli, ‘hep beraber hesap soralım' demeli. Merkezi hükûmetin sırtından yük alıyoruz. Bu Türkiye'de başka bir dönemi başlatıyor.”

TIKLAYIN - Tunç Soyer: Türkiye'deki yeni dip dalgayı doğru okuyamayan ayakta kalamaz