Gündem

İmamoğlu'ndan Adalar'daki elektirikli araç kararına ilişkin açıklama: İstanbul Valisi ile görüştük sorunu çözeceğiz

19 Haziran 2020 12:18

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar Kaymakamlığı'nın İBB'nin 60 elektirikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu'na uyulmadığı gerekçesiyle reddetmesi üzerine yaptığı ilk açıklamada, İstanbul Valisi ile görüştüklerini ve sorunun çözüleceğini söyledi.

Adalar Kaymakamlığı'nın İBB'nin 60 elektirikli araç kullanımı için yaptığı başvuruyu Karayolları Trafik Kanunu'na uyulmadığı gerekçesiyle reddetmesi üzerine konuşan İmamoğlu, İstanbul Valisi ile görüştüklerini ve sorunun çözüleceğini söyledi. Adalar Kaymakamı'nı davet ettiklerini belirten İmamoğlu, "Herhalde kaymakamın az meşguliyeti var bugün ama fazla meşguliyet istiyorsa biz kendisini davet ettik. Keşke aramıza katılsaydı" ifadelerini kullandı.

Atların koruma altına alındığını belirten İmamoğlu, atların başta üniversiteler olmak bazı noktalara sevki konusunda hassas bir süreç yönetildiğini ifade etti.İmamoğlu konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Biz Adalar’daki birçok soruna çözüm olduk. Başta fayton meselesi gibi. Fayton meselesinde farklı düşünenler olacaktır ama tümüyle istişare edilerek konuşularak şeffaf bir model ile fayton meselesi yürütülmüştür. Belediyenin sorun çözme konusunda örnek bir sürecidir. Kamunun diğer kurum ve kuruluşları ile valilik ile kaymakamlık ile bütün iletişimleri en üst düzeyde tutarak süreç yönettik. Faytoncuların hiçbirinin faytonuna zorla el konulmadı. Konuşuldu, ciddi bir harcama yapılarak neredeyse 100 milyon liranın üzerinde bir harcama yapılarak faytoncuların faytonları satın alındı. Biz bu süreçte atları koruma altına aldık, bakımlarını üstlendik. Şu anda atlar başta üniversiteler olmak üzere yakışan noktalara sevki konusunda hassas bir süreç yönetiyoruz. Biz hem Adalar’ın fayton meselesi hem de kültür sanat birçok konuya dönük adımlar atması ile ilgili ciddi bir işbirliği sürdürüyoruz."

TIKLAYIN - Adalar Kaymakamlığı İBB'nin elektrikli araç başvurusunu reddetti

TIKLAYIN - Ekrem İmamoğlu Adalar'da protesto edildi