Gündem

İmamoğlu'na taşlı saldırı davası: Tüm sanıklar hakkında ceza istendi

Mahkeme, mütalaaya karşı savunma yapmaları için müşteki ve sanık avukatlarına süre verdi, duruşma, 17 Temmuz 2024 tarihine ertelendi

24 Haziran 2024 11:44

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum mitinginde yapılan taşlı saldırıyla ilgili mütalaasını veren savcı, tüm sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi.

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya müşteki avukatları ile bazı sanıklar katıldı. Gazete Duvar’dan Emrullah Bayrak’ın haberine göre, İmamoğlu'nun avukatı Mustafa Aşık, müvekkilinin daha Erzurum'a gelmeden aleyhine pankartlar asıldığını söyledi; “"Kamuoyunu yönlendirme gücüne sahip bazı kişiler tarafından sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıldı. Saldırı, sosyal medya üzerinden saldırıya geçenler tarafından canlı yayınlanmıştır. Sanıklar olay yerine tesadüfen geldiğini söylemiştir. Ancak bu savunmalar dosyadaki deliller ile çelişmektedir. Olayın organize olduğu konusunda şüphelerimiz vardır. Bunun araştırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Müşteki avukatlarından Kemal Polat ise sanıkların tesadüfen bir araya gelmediğini belirterek olası kast ile saldırının gerçekleştiğini vurguladı.

Taşlı saldırıya ilişkin 28 sanığın yargılandığı davada cumhuriyet savcısı da esas hakkındaki mütalaasını sundu. Hazırladığı iddianame doğrultusunda sanıkların tümünün cezalandırılmasını talep eden savcı, yaşananların örgütlü olmadığını savundu.

Verilen cezalar

İddianamede Barış S., Cengiz E., Şenol Ç., Abdulhakim U. ve Murat A. hakkında "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis;

Ahmet K., Doğukan K., Enes Y., Emrah T., Abdullah A., Dursun P., Ferdi S., Furkan K., Muhammed Haktan S., Muhammet Emin Ö., Oğuzhan U., Osman K., Ömür K., Serhat K., Serhat M., Soner H., Vefa Ö., Yakup Emre A., Muhammed Ç., Muhammed K., Muhammed Akif K. ve Yunus Emre D. hakkında "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" ile "silahla basit yaralamaya teşebbüs" suçlarından 2 yıl 9 aydan 8 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi, mütalaaya karşı savunma yapmaları için müşteki ve sanık avukatlarına süre verdi. Duruşma, 17 Temmuz 2024 tarihine ertelendi.