Gündem

İmamoğlu: İstanbul’un bir belediye başkanı var, o da benim

12 Haziran 2019 14:35

T24 İstanbul

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Maltepe'de halk buluşması düzenledi. Maltepe’de saat 14:30’da gerçekleşeceği duyurulan halk buluşması yaklaşık 50 dakika gecikmeyle başladı.

Hafta içi olmasına ve gün içinde yağan sağanak yağmura rağmen, CHP’nin kalelerinden kabul edilen Maltepe’de İmamoğlu’na ilgi yoğundu. Meydandaki yüzlerce kişi İmamoğlu’nu şarkılar ve “Her şey çok güzel olacak” sloganlarıyla bekledi.

İmamoğlu’nu bekleyen kalabalığın bulunduğu Maltepe Meydanı’nda, "Ekrem Başkan, oğluma kız istedik, Ekrem Başkan olmadan kız vermeyiz dediler" ,"İstemeye gidecek miyiz Ekrem Başkanım'", "Halamın oğlu senin hakkını yediler, bunu biliyoruz. Sen rahat ol, hak yerini bulacaktır", "Eski Ak Partili, artık kandırılmak istemiyoruz" yazılı dövizler yer aldı.  Alanda, Türk bayraklarının yanı sıra İyi Parti atkıları taşıyan vatandaşlar da vardı. 

İmamoğlu buradaki konuşmasında, "İstanbul’un bir belediye başkanı var, o da benim" dedi. İmamoğlu, "Harikasınız. Ben bu şehrin çocuklarının Ekrem abisi olacağım. Bizim insanımız yetenekli. Bölge istihdam ofisleri kuracağız. Kart verip yakınımdır diye yollamayacağız. Bu şehrin her bir insanı benim yakınım, canım ciğerim. Bu insanlar artık ayrımcılıktan yoruldu. Bir avuç insanın kendi yakın çevresine makam tayin ettiği bir ülkedeyiz." diye konuştu. 

Mahallelerde kreşler açarak kadınları özgürleştireceklerini söyleyen İmamoğlu, "Hem de çocuklarımızı yetiştireceğiz, geleceğe hazırlayacağız." dedi. 

İmamoğlu, "Gençlerin araç indirimini de su indirimini de biz yaptık. Sosyal yardım hizmetlerini en üst seviyeye çıkaracağız dediğimizde "Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz?" dediler. Hatırlıyoruz, değil mi. Aynı insanlar diyor ki "Bu indirimleri biz yaptık hadi gülme buna şimdi" ifadesini kullandı. 

AKP'li rakibin Binali Yıldırım'ın İGDAŞ indirimi vaadine de değinen İmamoğlu, "Yazın ortasında İGDAŞ indirimi. Kaloriferle ısınan var mı şu anda? Ben de ısınmıyorum. Hatta İGDAŞ bu aylarda 5 ay fatura yollamıyor. Bunlar takmış, İmamoğlu yaptı ya, onlar da yapacaklar ya, 'İGDAŞ'ta indirim yaptık' yemezler." dedi. 

İmamoğlu, TRT'nin dışında medyanın ilgisinin iyi olduğunu, halkın zaten elindeki ekranlardan kendisini takip ettiğini söyledi. 

İmamoğlu, "Bu şehrin tüm sorunlarına, çözümlerine hâkimiz; göreceksiniz, İstanbul’un en başarılı belediye başkanı olacağım. Size söz veriyorum; bu kibre bürünmüş yönetimin yerleştiği İBB’den kibri, partizanlığı söküp alacağız." diye konuştu. 

İmamoğlu, "Çok çalışacağım, hiç yorulmayacağım. Allah'a şükür hep enerjimiz var, hem gençliğimiz var ve asla vazgeçmeyen kararlılığımız var. Ben herkesin oyunu istiyorum çünkü ben seçildikten sonra partimin milletvekiliymiş, yöneteciymiş, kızıymış, oğluymuşla ilgilenmeyeceğim; 16 milyonla ilgileneceğim. Eskiden AK Partiye oy verenler de, MHP hemşehrim de, HDP’li hemşehrim de, Saadetli de herkes oy verecek, inanın. Benim Ak Partili kardeşlerimle sorunum yok, bir avuç insanla sorunum var" ifadesini kullandı. 

İmamoğlu, bayram tatilinin sona erdiğine vurgu yaparak, Artık dön, 23 Haziran’da oy kullanman lazım” demeniz lazım." dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki işçilerin başka yerlere gönderildiğini duyumlarını aldıklarını söyleyen İmamoğlu, "İstanbul halkının vergilerinden maaşını alan 82 bin İBB'li kardeşimizi rahat bırakın. O insanların ekmeğini sen vermiyorsun, bu şehrin 16 milyon insanı veriyor." sözleri ile tepki gösterdi. 

Alandaki, "Ekrem Başkan olmadan kız vermeyiz dediler, istemeye gidecek miyiz?" pankartını gören İmamoğlu, seçimden sonra kız istemeye gideceklerini söyledi. 

İmamoğlu, seçimlere 12 gün kaldığını hatırlatarak, "İnsanları sandığa davet etmeye, oy istemeye hazır mıyız?  Hali vakti, sıhhati yerinde olanlar sandıkta görev almalı. 31 Mart’ta halkın kararını bir avuç insan gasp etti, adalet anlayışımıza zarar verdi; 23 Haziran’da bu durumu geri almaya hazır mıyız?" dedi. 

İmamoğlu konuşmasını, "Gördüğümüz herkese selam veren ahlaktan geliyoruz. İnsanlara deyin ki; "Ekrem İmamoğlu bu şehrin insanlarını kucaklamaya, birleştirmeye geliyor. Her şey çok güzel olacak, her şey çok güzel olmaya başladı" sözleri ile tamamladı. 

İmamoğlu, yoğun ilgi nedeniyle Maltepe Meydanı’ndan zorlukla ayrıldı.