Gündem

İmamoğlu: Bu şehir iyi yönetilirse Türkiye'nin sıkıntıları da hafifler

"Bu şehri tek başıma yönetecek kadar çok özür dilerim ama aklı evvel bir adam değilim"

12 Mart 2019 15:22

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kapalıçarşı'da esnafla buluştu. Burada konuşan İmamoğlu, "Miras şeklinde bize kalan inanılmaz kıymetli ve değerli bir alan. Bir sokağı bile Avrupa'da olsa ya da bir caddesi diyelim, biraz daha işi büyütelim, tahmin ediyorum dünyanın vitrininde dururdu" dedi.  

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Fatih Belediye Başkan Adayı Soner Özimer'in de katıldığı ziyarette Kapalıçarşı'nın potansiyeline değinen İmamoğlu, şunları ifade etti: "Bu alanın dünyanın çekim merkezi olması sağlanabilirdi çünkü bütüncül bir yönetim anlayışına sahipsiniz ve de bu bir nimet. İnanın bu şehirdeki adil bir yönetim kavramının İstanbul turizmine katkısı vardır. İstanbul'daki eşitliğin, İstanbul'daki huzurun, İstanbul'daki sorunların çözümünün oluşması buradaki kent huzurunun turizme de katkısı vardır. Dolayısıyla, Bağcılar'ın huzursuzluğu ya da Kağıthane'nin huzursuzluğu Fatih'teki turizmin kalitesine de yansır."

“Bu şehir iyi yönetildiği takdirde Türkiye'nin yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları da hafitletir" diyen İmamoğlu, Kapalıçarşı esnafına, “Ben size bana destek verin demeye gelmedim, şunun için geldim. İşbirliği yapmak istediğim bir heyet ile birinci toplantıyı yapmaya geldim. Şunu duyurmak istiyorum. Sizlerle ortak masamız olacak. Bu ortak masalarımız, bu daimi masalarımız bu şehrin her konusunda, kendi uzmanlık alanlarında etkili ve yetkili olmalarını sağlayacak. Her ne kadar görev istemeseler de herkese görev düşüyor, bu şehir hepimizin. Bu şehri tek başıma yönetecek kadar çok özür dilerim ama aklı evvel bir adam değilim. Ben zeki bir adamım. Sizinle yük paylaşmaya geliyorum."

"1 Nisan'dan sonra emin olun tüm İstanbul canlanacak"

CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Şerdıl Dara Odabaşı, Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'a hitaben, "Gerçekten Yaşasın Beyoğlu, çünkü Beyoğlu yaşarsa Kadıköy daha çok yaşar. Hadi kazanalım @alpertasbeyoglu" mesajını atmıştı. Alper Taş ile Şerdıl Dara Odabaşı arasındaki mesajlaşmaya, Ekrem İmamoğlu da katıldı.