Gündem

İmamoğlu: Daha önce kutsal yerine koydukları Hamidiye Su'ya bugünkü yaklaşımlarına gülüyorum

04 Ekim 2019 15:57

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hayvan Aşılama ve Tedavi ünitesinde incelemelerinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk Hava Yolları Yer Hizmetleri’nin İBB’nin su markası Hamidiye ile anlaşmanın sonlandırmasına ilişkin İmamoğlu, “Daha önce kutsal yerine koydukları bu suya bugün yaklaşımlarına gülüyorum” dedi.

“Anlaşmanın sonladırılmasıyla ilgili THY sizinle irtibata geçti mi?”  sorusuna İmamoğlu, “Benimle niye irtibata geçsin ki. Gülüyorum bu hallerine Sebebini kendileri açıklasın bu benim işim değil. Ben her gün hamidiye su içiyorum, çok iyi geliyor bana. Daha önce de içiyordum. Bu işlere takılan beyinlere ben üzülüyorum. Kime yaranıyorlar bunu yaparak anlamış değilim” yanıtını verdi.

İmamoğlu şöyle konuştu:

"Haydarpaşa'daki ihale için iki taraf kaldı biri belediyeyi temsil ediyor, karşı tarafın başındaki isim eski Okçular Vakfı genel müdürlerinden birinin şirketi.  Ben sadece teknik bilgi aldım. “15 gün sonraya ertelendi detayları konuşuruz” diye bana bilgi verdiler. Ama basından sizin söylediğiniz yorumları okudum. Elbette her tüzel kişiliğin bu ihaleye iştirak etme hakkı var. Ama en başta söylediğim gibi biz bu ihaleye kabul edilip girdik, elimizden gelen çabayı da gösterdik.

İkinci aşamaya da 16 milyon insan adına ihaleye gireceğiz. Pazarlığa dahil olarak burayı Haydarpaşa, Sirkeci ile ilgili kararlılığımızı söyledik.

Diğer arkadaşların kararlılığı ne için, neden bilemem. Benim işim onu analiz etmek değil. Bu beni ilgilendirmiyor ama İBB bu ihaleye girsin girmesin giremez noktasında açıklamaları yapan Devlet Demir Yolları Genel Müdürü’nün motivasyonu neydi onu anlamak istiyorum.

Bizi neredeyse hafif tehditle, 'girmesi yanlıştır, rekabeti bozar' şeklinde tehdit etmesi konusundaki motivasyonunu anlamadım.

Bunu derhal Ulaştırma Bakanı'nın sorgulaması lazım. Kamunun en değerli iki noktasının yine kamunun olması için çalışacağız. Girdiğimiz ihalenin kuruluşları 16 milyon insana ait İBB'nin kuruluşları.

Aldığımız takdirde de İstanbul halkına kültür ve sanat adına hizmet edecek bir nokta haline gelecek. Diğeri kendi hukuki anlayışıyla itiraz eder, başka şey yapar, o bizi ilgilendirmiyor. Niçin itiraz edeceğini de bilmiyorum. Tüyoyu kimsen aldılar bilmiyorum. Genel müdürün ifadesinden mi aldı bilmiyorum ama biz İstanbul halkı adına o ihaleye gireceğiz. Sonuna kadar da almak için mücadelemizi vereceğiz. Biz oranın tek sahibinin İstanbul halkına ait olduğunu düşünüyoruz.

Günü gelince bakacağız. Ne olursa olsun orası İstanbul halkı için”