Seçim 2024

İmamoğlu: "Ekrem İmamoğlu bir şey yapmadı" diyorlar, onların anladığı şeyleri yapmadım, hırsızlık yapmadım

06 Mart 2024 17:00

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar'da halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan İmamoğlu, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'a hitaben, "İstanbul'u bilmeyen adaya teşekkürü bir borç biliyorum. Bir, ne dedi sayın aday? Ekrem İmamoğlu vadettiklerinin yüzde 87'sini yaptı dedi. Teşekkür ediyorum ona. Bir de ben dedi Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunu açacağım dedi halbuki bu kardeşiniz 10 gün sonra bu metroyu açıyor. Metroyu tanıttığı için teşekkür ediyorum ona. O benim reklamımı yapınca ben de dayanamıyorum, onu açılışlarıma davet ediyorum" dedi. "Hani bazen diyorlar ya: Ekrem İmamoğlu bir şey yapmadı" diyen İmamoğlu, "Ne yapmadım? Onların anladığı şeyleri yapmadım. Hırsızlık yapmadım" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu kardeşiniz sözlerini tutmakta sizi yanıltmadı. Hiçbir zaman sizi proje ve söylemleriyle aldatmadı, aldatmayacak. Bu kardeşiniz bu şehri 2019'da talandan, yalandan dolandan kurtardı ya bir daha aldatana ve aldanana teslim etmeyecek.

"O benim reklamımı yapınca ben de dayanamıyorum, onu açılışlarıma davet ediyorum"

Cumhur İttifakı'nın sloganı 'sadece İstanbul'du, hatırlayın. Ama bir iki hafta dayandı, dayanamadı. Sadece İstanbul sloganı sadece Ekrem İmamoğlu oldu. Ekrem İmamoğlu aşağı Ekrem İmamoğlu yukarı... Sadece Ekrem İmamoğlu'nu konuşuyorlar. Sadece aday konuşsa iyi. Sayın cumhurbaşkanı Muğla'ya gidiyor, zat diyor, o benim; zevat diyor, o da benim. Ama ben onun hakkında kötü konuşmayacağım. Ne yazık ki dersini iyi çalışmamış, İstanbul'u bilmeyen adaya teşekkürü bir borç biliyorum. Bir, ne dedi sayın aday? Ekrem İmamoğlu vadettiklerinin yüzde 87'sini yaptı dedi. Teşekkür ediyorum ona. Bir de ben Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunu açacağım dedi halbuki bu kardeşiniz 10 gün sonra bu metroyu açıyor. Metroyu tanıttığı için teşekkür ediyorum ona. O benim reklamımı yapınca ben de dayanamıyorum, onu açılışlarıma davet ediyorum. Tabii katılıp katılmamak kendi kararı.

"Ekrem İmamoğlu birinin torpilli parselinin arazisine imar rantı için uğraşmadı"

Hani bazen diyorlar ya: Ekrem İmamoğlu bir şey yapmadı. Ne yapmadım? Onların anladığı şeyleri yapmadım. Hırsızlık yapmadım. Onlar, bir avuç insanın malına sahip çıktı. Ekrem İmamoğlu birinin torpilli parselinin arazisine imar rantı için uğraşmadı. Ayrımcılık yapmadı, oy verirseniz hizmet veririm demedi. Bunları yapmadım. Onlar bir şey yapmaktan bunu anlıyorlar. Ama düzeni değiştireceğiz. 

Emekliye 7 bin lirayı çok görürken 356 milyar lirayı 2028'e kadar stratejik planında Kanal İstanbul baş belasına harcamayı çok görmediler. Bunların derdi, tek derdi para, rant. İstanbul dertleri değil. İstanbul'u sevmiyorlar. Bir avuç insanı, rantı seviyorlar."