Gündem

İlahiyatçı İhsan Eliaçık’tan İmamoğlu’na: Makam odası kişisel alan olmaz, imam getirilmesi laikliğe aykırı değil ama din anlayışında bir sorun var

03 Temmuz 2019 16:32

T24

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun makam odasında dua okutmasına yönelik eleştirilere verdiği cevabı eleştirdi.

İmamoğlu, geçen hafta görevine başlamadan önce makam odasında dua okutmuştu. Bunun laikliğe aykırı olduğu yorumları yapılırken; Sözcü’den Özlem Gürses’in konuya dair sorusunu cevaplayan İmamoğlu ise makam odasının kişisel alanı olduğunu savunarak, “Yaptığım şey; ailemle beraber, dua ile yola çıkmaktı, üstelik bunu yeni yapmadım ki… 2014'te Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildiğimde de aynı duayı yaptım” açıklamasında bulunmuştu.

TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan "imam getirmek laikliğe aykırı" eleştirilerine yanıt

"Alkollü ve karışık havuz isteyenler için de yer olmalıdır çünkü onlar da vergi veriyor, asıl laiklik bu değilse nedir?”

İBB Başkanı’nın hem makam odasında dua okutmasını hem de seçimden önce belediye tesislerinde alkollü içecek servis edilmeyeceği ile havuzlarda 'kadın-erkek ayrı' uygulamasının devam edeceğine dair açıklamalarını kişisel Twitter hesabından eleştiren ilahiyatçı Eliaçık, şunları söyledi:

“Belediye Başkanlığı makamı kişisel alan olmaz bir. Makama imam getirilmesi laikliğe aykırı değil ama din anlayışında bir sorun var iki. Görevi sırasında dua edenler, etmeyenler diye ayırım yaparsa asıl bu laikliğe aykırı olur üç.

“Bir belediyenin sadece alkolsüz mekan ve haremlik-selamlık havuz işletmesi vatandaşlar arasında ayırım yaptığı anlamına gelir. Alkollü ve karışık havuz isteyenler için de yer olmalıdır çünkü onlar da vergi veriyor. Asıl laiklik bu değilse nedir?”