Gündem

İktidar ve muhalefet partileri aynı protestoda buluştu

Fotoğraf: Duvar

29 Ağustos 2023 21:09

İdil Ziraat Fakültesi’nin taşınması kararı, AK Parti, Yeniden Refah, HÜDAPAR ile İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi temsilcilerini protestoda buluşturdu.

Duvar'da yer alan habere göre Şırnak Üniversitesi yönetim kurulu, İdil ilçesinde bulunan Ziraat Fakültesi’nin geçici olarak Şırnak merkez kampüsüne taşınmasına karar verdi. Fiziki yetersizlik, akademik ve idari personelin kiralık ev bulma sorunu, ilçede lojman bulunmayışı taşınmanın gerekçeleri olarak gösterildi.

Fakültenin taşınma kararı İdil’de ‘Fakülteme dokunma’ sloganıyla protesto edildi. Kentteki pek çok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yani sıra siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı basın açıklaması, iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcilerini bir araya getirdi.

Açıklamaya muhalefet partilerinden Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hamit Aslan, DEVA Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Bulduk, İYİ Parti İlçe Başkanı Süleyman Zan’ın yanı sıra AK Parti İdil İlçe Başkanı Murat Ay ile AK Partili belde belediye başkanları Halef İnan ve Kadir Balica da destek verdi. İlçedeki AK Partili siyasetçilerle birlikte Cumhur İttifakı’nın ortağı siyasi partiler HÜDAPAR ve Yeniden Refah’ın ilçe başkanları Sadullah Yılmaz ve Mehmet Narçin de açıklamaya katıldı.

Fakültenin taşınmasını protesto edenler adına İdil Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yağan, basın açıklamasında yaptığı konuşmada, “Şırnak Üniversitesi yönetimine sesleniyoruz, İdil Ziraat Fakültesi’ne kastınız nedir? Niye İdil’i hazmedemiyorsunuz? İdil Ziraat Fakültesi’nin taşınması İdil halkına yapışan bir ihanettir, zulümdür. İdil halkı, esnafı, çiftçisi, eğitim camiası, STK’sı, muhtarları ve siyasetçisiyle İdil halkına en olgun ve sert tepkileri için çağrıda bulunuyoruz. Şırnak Üniversitesi rektörüne çağrımız şudur; alınan bu yanlış karar iptal edilene kadar mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.