Gündem

İktidar, “İmara açılmayacak” sözünü unuttu: Eski askeri arazideki konut projesine onay çıktı

424 konut, 42 dükkân ve Tuzla Millet Bahçesi yapılacak

görsel temsilidir

14 Kasım 2023 08:19

İktidara yakınlığıyla bilinen şirketlerden Cevahir Yapı, İstanbul Tuzla’da eski askeri arazide konut projesi gerçekleştirmek için onay aldı.

AKP iktidarı, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından askeri alanların şehir dışına taşınacağını açıkladı. Birçok bakan boşaltılan bu alanların yeşil olarak kalacağını ve imara açılmayacağını söyledi. Buna karşın çoğunda birer birer çalışmalara başlandı. Bunların içerisinde ise İstanbul Tuzla’daki deniz manzaralı ve “değerli” görülebilecek arazi de yerini aldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Emlak Konut, İstanbul Tuzla’daki eskiden Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait olan araziyi geçen yıl gelir paylaşımlı şekilde ihale etti. İhaleyi Cevahir Yapı ve HB Grup İnşaat ortaklığına verildi. Yapılan ihalenin ardından deniz manzaralı arazide konut çalışmaları için adım atıldı.

Cevahir Yapı, 84 bin metrekarelik alan içerisinde 14 bloktan oluşan konut ve dükkân projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu. Yapılan incelemeler sonucunda projeye “Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir” kararı verildi. Bu kararla birlikte alanda 424 konut ve 42 dükkân yapılacak. Proje kapsamında alanda “Tuzla Millet Bahçesi” de inşa edilecek.