Gündem

İki dünür aile arasında çatışma çıktı, valinin korumaları olaya müdahale etti: 5 kişi gözaltında

30 Mayıs 2024 18:15

Siirt'te Hacı Fethi Serin Camii yakınında iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya, o sırada camide olan Vali Kemal Kızılkaya’nın dışarıda bekleyen korumaları müdahale etti. 2 kişinin yaralandığı kavga anına ait görüntüler ve görüntüyü çeken kişinin olayı Vali Kızılkaya ile ilgili sanıp yaşadığı panik kameraya yansıdı.

Olay, akşam saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan Hacı Fethi Serin Camii yakınında meydana geldi. Vali Kemal Kızılkaya namaz kıldığı sırada, cami yakınında iki grup arasında silahlı kavga çıktı. O sırada Vali Kemal Kızılkaya’yı dışarıda bekleyen korumaları, kavgaya müdahale etti. İhbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kavgada yaralanan C.T. ve B.G., ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Olaya karışan bazı şüpheliler ise gözaltına alındı. Yaralıların hastanedeki tedavisi sürüyor. 

Kavga sırasında camide cep telefonu ile silah seslerinin geldiği yönü çeken ve makam aracını gören kişi, 'Valiyi mi vurdular?' diye panikle sorarken, bir başka kişi ise 'Yok, yok, bir şey yok, sakin olun. Vali Bey burada. Sayın Valimizi içeri alın. Sayın Valim, içeri girin" dedi.

Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Siirt’te Hacı Fethi Serin Camii yakınında dünür iki aile arasında çıkan ve o sırada camide bulunan Vali Kızılkaya’nın dışarıda bekleyen korumalarının müdahale ettiği silahlı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde; silahlı kavganın başlamasının ardından çevredekilerin panikle kaçıştığı, bir kişinin yanındaki çocuğu alarak bölgeden hızla uzaklaştığı, birbirlerine ateş eden tarafların ise düştüğü anlar yer aldı. Ardından Vali Kemal Kızılkaya’nın korumalarının olaya müdahale ettiği anlar da kameraya yansıyor.

Vali Kızılkaya'dan açıklama: 5 gözaltı

5 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili açıklama yapan Vali Kızılkaya'nın açıklaması şöyle:

"İlimiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Fethi Serin Camii önünde bugün saat 17.00 sularında, aralarında daha önceden husumet bulunan dünür iki aile arasında silahlı kavga olayı meydana gelmiştir. Olay esnasında bizim de bir taziye vesilesiyle aynı noktada olmamız hasebiyle, güvenlik güçlerimizin kısa sürede olaya müdahale imkanı olmuştur. Bu olayda 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralıların hayati durumu olmadığı bize intikal eden bilgiler arasındadır. Olaya karışanlar, güvenlik güçlerimiz tarafından tamamı yakalanmıştır. Konu hakkında detaylı adli ve idari soruşturma yürütülmektedir. Detaylı bir şekilde yürütülen bu soruşturmanın neticesi, yine kamuoyumuzla paylaşılacaktır. Bunun haricinde ifade edilen bilgilere de itibar edilmemesi, kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DHA)