Gündem

İki bakandan Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarına tepki: Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz

08 Aralık 2022 12:37

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi hakkında konuştu. 

Ersoy, konuyu takip ettiklerini ve müfettiş görevlendirildiğini bildirdi.  Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Aile Bakanlığımız davaya müdahil oldu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor. Hassasiyetle konuyu takip ediyoruz" diye konuştu. 

Bilgin de, "Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiç birimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. İlgili soruşturma ilgili kurumlar ve yargı tarafından yürütülüyor" dedi. 

Bilgin, şunları söyledi:

"Alçakça insanlık dışı davranışlara TBMM'de ortak cevap verilmesi gurur verici tavırdır. Hiçbirimiz taviz veremeyiz, mazur gösteremeyiz. Göstermenin karşısında olmak mecburiyetindeyiz. Yargı tarafından sonuna kadar götürülmelidir. Susarsak insanlığımız yara alır diye düşünüyorum." 

(DHA)


TIKLAYIN - Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı şikâyetçi oldu: 6 yaşında imam nikâhı ve tecavüz!

TIKLAYIN - Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşında evlendirilen kızının gelinlikli fotoğrafları savcılığa sunuldu

TIKLAYIN - Sözcü yazarı: Savcılık, ortada cinsel istismar olduğunu yazmış, buna rağmen AKP’den Hiranur Vakfı’nın kurucusu Gümüşel’le ilgili açıklama neden yok?

TIKLAYIN - Cübbeli Ahmet'ten Hiranur Vakfı'ndaki "6 yaşında imam nikâhı ve istismara" tepki: Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor

TIKLAYIN - Muhalefet liderlerinden Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarına tepki: Çürümüşlük ve tecavüz!

TIKLAYIN - AKP Sözcüsü Çelik: Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur

TIKLAYIN - TİP üyelerinden Hiranur Vakfı önünde protesto: "Tecavüzcüleri aklayanlar, 'küçüğün rızası' lafını kullanmaya cüret edenler bu suçun ortağıdır!"

TIKLAYIN - Sosyal medya ayağa kalktı: Hiranur Vakfı kurucusunun kızının 6 yaşında evlendirilmesine tepki yağdı!