Dünya

İddia: Ukrayna'da bir Rus general daha öldü

Haber doğrulanırsa, Kutuzov Ukrayna'nın işgali sırasında hayatını kaybeden en az 4. Rus general olacak

06 Haziran 2022 08:30

T24 Dış Haberler

Rusya devlet medyası muhabiri, Rus General Roman Kutuzov'un Ukrayna'nın doğusu Donbas'taki bir savaş bölgesinde öldürüldüğünü iddia etti. 

Rusya ordusu ölüm haberini doğrularsa, Kutuzov 3 aydan uzun süredir devam eden savaşta öldürülen en az dördüncü general olacak. 

Rossiya'nın savaş muhabiri Aleksandır Sladkov, Telegram kanalından paylaştığı haberde; "Sanki yeterince albay yokmuş gibi general, askerlerine savaş alanında da liderlik etti. Öbür taraftan Roman da diğerleri gibi bir komutandı, sadece rütbesi daha yüksekti" dedi.

Moscow Times'ın aktardığına göre Ukraynalı deniz piyade subayı Dmitri İvanov, Kutuzov'un ayrılıkçı 'Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin 1. Ordu Birliği'ne liderlik ettiğini söyledi.

İvanov, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Kutuzov, pazar günü Donetsk bölgesindeki bir yerleşim yerine yapılan saldırıya liderlik etmek zorunda kaldı ve cepheye geldi" yazdı.

Rus medyası, Ukrayna'daki işgali sırasında Rus 3 generalinin öldüğünü iddia ediyor. Ukrayna Genelkurmayı'na göre ise bu sayı 12.