Gündem

İddia: İBB'nin iki seçim arasında kiraladığı lüks makam araçları AVM otoparkında saklanmış

01 Ekim 2019 10:40

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, göreve geldikten sonra ihtiyaç fazlası olduğunu tespit ettiği 730 kiralık aracı Yenikapı Meydanı'nda sergiledi. AKP'den "hizmet amacıyla" savunması gelirken, muhalefet de Yenikapı'dakiler dışında kiralanan lüks araçların olduğunu ve İmamoğlu'nun koltuğa oturmadan önce iade edildiklerini ileri sürdü. Başlayan 'ihtiyaç fazlası lüks makam araçları' tartışmasında yeni bir iddia ortaya atıldı. CHP'nin dikkati çektiği araçların dikkat çekmemesi için Bakırköy İBB binası yanındaki AVM'nin otoparkında bekletildiği, ardından da gruplar halinde buradan çıkarılarak kiralanan şirketlere iade edildiği ileri sürüldü.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberi şöyle:

Kiralık araçlara ilişkin yapılan araştırma sonucunda 31 Mart ve 23 Haziran'da gerçekleştirilen iki seçim arasında İBB'nin 517 makam aracını daha iade ettiği ortaya çıkmıştı. İmamoğlu ekibinin de ortaya çıkardığı 730 kiralık araçla birlikte toplam 1247 araç, ihtiyaç fazlası olarak İBB tarafından kiralandıkları şirketlere iade edilmişti. İsraf sergisi İBB Meclisi'nin eylül ayı oturumlarına damga vurdu. Sergilenen araçların lüks kategorisinde olmadığı, hizmet aracı olduğu ve Yenikapı'da şov için sergilendiği iddiaları saatlerce Meclis'te tartışıldı. 

Tartışmaların sonunda AKP, CHP, İyi Parti ve MHP'nin oy birliği ile araştırılma komisyonu kurulmasına karar verildi. Komisyonun hazırlayacağı sorular arasında iki seçim arasında iade edilen 517 da olup olmayacağı merak edilirken ortaya o lüks araçların olduğu iddia edilen bir fotoğraf çıktı. 

Fotoğraflar iki seçim arasındaki dönemde İBB'nin ek hizmet binasının bulunduğu Bakırköy'de çekildi. İddiaya göre onlarca lüks araç  dikkat çekmemesi için Bakırköy'deki İBB binasının yanındaki alışveriş merkezinin otoparkında toplandı. Lüks araçların birkaç gün içinde gruplar halinde otoparktan çıkarıldığı ile ilgili şirkete iadesi yapıldığı ileri sürülüyor. 

Araştırma komisyonunun bu araçlarla ilgili soruları da gündeme alması durumunda araçların hangi makama be amaçla tahsis edildiği ortaya çıkacak.