Dünya

İddia: Antalya'da polis Britanyalı turist çifti dövdü, cinsel saldırıda bulundu

29 Mayıs 2024 12:26

T24 Dış Haberler

Britanyalı bir çift, tatil için geldikleri Türkiye'de polis tarafından işkence gördüklerini ve kadının cinsel saldırıya uğradığını belirtti.

30 yaşındaki bir adam ve 23 yaşındaki kadın, 11 Mayıs'ta doğum günü tatili için Antalya'ya gitti ve Kemer'de bir otelde kaldı. İddiaya göre bir kapkaççı, kadının çantasını çalmaya çalıştı, adam ise bağırarak onu korkutarak kaçırdı. Adam, dakikalar sonra bir polis arabasının yanlarına gelerek "polis merkezine gelmeleri gerektiğini söylediğini" öne sürdü.

Daily Mail'e konuşan çift, polis tarafından "fiilen kaçırıldıklarını" ve "askeri üsse" benzettikleri bir yere götürüldüklerini söyledi. İddiaya göre adam burada dövülürken, kadına da zorla "siyah bir sıvı" içirildi. 

Gazeteye verdiği demeçte adam, "Yaklaşık altı memur bana vurdu, yumrukladı, kafamı tokatladı. Sırayla yapıyorlardı. Beni hala kelepçeliyken arka bahçeye çıkardılar. Dizlerimin üzerine çökmemi söylediler. 'Bu kadarmış, öleceğim' diye düşündüm. Atmosfer neredeyse ölüm gibiydi. Sonra bana yarım saat soğuk su tuttular. Titriyordum" dedi.

Kadın ise polis tarafından cinsel saldırıya uğradığını söyledi. Adam, gazeteye yaptığı açıklamalarda ayrı odalara götürülmelerine rağmen partnerinin çığlıklarını duyduğunu söyledi. 

Adam, "iyi bir yüksek rütbeli polisin gelip ne olduğunu sormasıyla kabusun sona erdiğini" söyledi. 

Çift, bundan sonra serbest bırakılsa da telefon ve paralarına el konulduğunu öne sürdü. 

Kadın, vücudunda iğne izine benzer bir yara bulduğunu, bu sebeple kendisine bir şey enjekte edilmiş olabileceğini düşündüğünü ifade etti. 

Çift olaydan sonra otelden check out yapıp ertesi gün ülkelerine dönmeye karar verdi. İddiaya göre lobide bazı polis memurları onları sessizce izledi. 

Çift, havalimanında da bir memurun kendilerine çalan bir telefon verdiğini ve kendilerine saldıran memurlardan birinin telefonda "sessiz kalmalarını yoksa başlarının belaya gireceğini söylediğini" ifade etti 

West Midlands Polisi, olayla ilgili olarak çiftle konuştuklarını doğruladı.