Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan Emin Şen açıklaması: Bakanlık Müşaviri veya devlet memuru değildir, Bakanın sosyal medya danışmanıdır

12 Ocak 2023 17:16

İçişleri Bakanlığı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in basın toplantısında, "8 bin kişilik trol ordusu"nun başında olduğu ve Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Müdürlüğü'nün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde attığı tweet'leri paylaştığını öne sürdüğü Emin Şen'in, devlet memuru olmadığını açıkladı. Özel'in bilgilerini "dezenformasyon amaçlı" olduğu ileri sürülen açıklamada, "Bu mesnetsiz iddiaların odağındaki Sn. Emin Şen, Sn. Bakanımızın çok uzun yıllardır sosyal medya danışmanlığını yürütmektedir." denildi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in bugünkü açıklamasında gündeme getirdiği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun trol ordusunu yönettiğini iddia ettiği Emin Şen'e ilişkin olarak bakanlık açıklama yaptı. Söz konusu açıklama şu şekilde:

"CHP Grup Başkanvekili’nin kamuoyunun gündemini meşgul ettiği hezeyan dolu açıklamasını tüm kamuoyu gibi biz de ibretle izledik. Bu kadar basitliğin muhatabı elbette biz değil konuşturdukları kişiye CHP Grup Başkanvekili gömleği giydirenlerdir.

Sosyal medyada troll ordusu kurduğu iddia edilen Sn. Emin Şen, iddia edildiği gibi Bakanlık Müşaviri veya 657’ye tabi devlet memuru değildir.

Yine iddia edilenin aksine İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın basınla ilişkileri ve resmi sosyal medya hesapları, ilgili birimlerin Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirlikleri tarafından sürdürülmektedir. 

Daha önce FETÖ hesaplarında defalarca gündeme getirilen bu mesnetsiz iddiaların odağındaki Sn. Emin Şen, Sn. Bakanımızın çok uzun yıllardır sosyal medya danışmanlığını yürütmektedir. Bu bilgi kamuya açık bilgidir. Onun için hezeyan dolu kurgu bunun üzerinden oluşturulmuştur.

Bir diğer kurgu da Bakanlık sayfasının erişime engellendiği iddiasıdır, burada sadece geçmişten kalan bir bilgi güncellenmiştir. Ayrıca hezeyan taşıyan diğer iddiaları ise maksatlı bir şekilde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye dönük dezenformasyon amaçlı bilgilerdir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Özgür Özel ne dedi? 

ÖzelSoylu'nun "Ebabiller" isimli 8 bin kişilik troll ordusu olduğunu söylerken, başında ise bakan müşaviri olduğunu açıkladığı Emin Şen'in yer aldığı iddiasında bulundu. Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ticareti hakkında iktidarı eleştirmesi sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın yaptığı açıklamayı da Şen'in attığını iddia etti. 

Bakanlık 'SGK verilerini' paylaştı 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Emin Şen’in kamu personeli olmadığı aşağıdaki SGK dökümlerinde çok açık şekilde görülecektir” ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Açıklama yapmamıza rağmen bazı basın yayın organlarında Emin Şen’in, Bakanlık Müşaviri ve 657’ye tabi devlet memuru olduğu yönündeki haberlere kasıtlı bir şekilde devam edilmektedir. Sayın Bakanımızın çok uzun yıllardır sosyal medya danışmanlığını yürüten Emin Şen’in kamu personeli olmadığı aşağıdaki SGK dökümlerinde çok açık şekilde görülecektir, bilgilerinize” denildi.