Gündem

İçişleri Bakanı Soylu'dan Kadıköy'deki patlamaya ilişkin açıklama: Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik

"30’a yakın kişinin ifadesi alındı"

11 Ekim 2022 10:21

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Kadıköy'de bir evde gerçekleşen patlamaya ilişkin olarak, "Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik." açıklamasını yaptı. 

Soylu, "Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik. Soruşturma yürütülüyor. 30’a yakın kişinin ifadesi alındı. Patlamaların ardı ardına 3 defa söyleniyor olmasının nedeni hem normal tüp hem de oksijen tüpü patlamış." ifadesini kullandı. 

NTV’de yer alan habere göre Soylu şu ifadeleri kullandı:

''Arkadaşlarımız yaptıkları çalışmayla; 1959 doğumlu M.K. yakınlarının ve akrabalarının şizofren hastası olduğunu söyledikleri, bir sol ayağının kesik olduğu ve evinin son 1-1 buçuk ayda ziyaret edilenler tarafından tespit edilip çöp eve döndüğü, evinde toz halinde 1 yıldır bulundurduğu havai fişek gibi, maytap gibi, piroteknik bir malzeme.

Evinde bir sanki kurusıkıdan bozma bir tabanca da bulundu. Geçmiş dönemlerde 1980 öncesi aşırı sol örgütlerle irtibatının da olduğu ve İsviçre'de adam öldürmeden dolayı Türkiye'de yakalanmış ve cezaevinde yattığı, bu konuda aile bireylerini suçladığı, elektriğe çok meraklı, evinin her yerinde elektrik aksamı olan bir kişiden bahsediyoruz. 

Olay terör de olabilir, terör olmayabilir de, biz olayı irdelemek zorundayız'