Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: 2019'da örgüte katılım sayısı 89'a düştü

23 Ekim 2019 12:46

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yıllık 5 binli rakamlarla ifade edilen örgüte katılım sayısı 2018'de 136 kişi, bu yıl da şu ana kadar 89 kişidir” dedi.

Bakan Soylu, PKK'nın veya FETÖ'nün organizasyon modellerine bakıldığında acemice atılmış hiçbir adımın görülmediğine vurgu yaparak, "Kandil ve PKK siyasi organizasyonu vasıtasıyla demokrasiyi istismar ederek, güya seçildiği belediyede bir imar müdürünün atamasını dahi Kandil'deki organizasyon ve kendisi yapıyor. Hangi müteahhide işin verileceği, paranın hangi yollarla transfer edilebileceği, terörizme nasıl kaynak aktarılabileceğini bir sistematik metot içinde gerçekleştiriyorlar" diye konuştu.

Bakan Soylu, "Maalesef Batı medeniyetinin bu yanılgıyı çok kez kullandığını görüyoruz. Türkiye'nin her ilinde etnik köken araştırması yapsanız oldukça fazla oranda Kürt kimliğiyle karşılaşırsınız. Kabinemizde Kürt bakan arkadaşlarımız var, akademi dünyamızda, iş ve sanat dünyamızda Kürt vatandaşımız var. 10 yıl önce kimse, 'ben Kürdüm' diyemiyordu. Türkiye'de bu devrimi Tayyip Erdoğan dönüştürdü" dedi. 

"DEAŞ'la mücadele eden tek ülkeyiz"


IŞİD'le göğüs göğüse mücadele eden tek ülkenin Türkiye olduğuna değinen Bakan Soylu, "Bana DEAŞ'lılarla göğüs göğüse mücadele etmiş bir tek Avrupa ülkesi söyleyin. Bir tek ülke var Türkiye. Fırat Kalkanı bölgesinde 3 bin 69 DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik ve o bölgeyi DEAŞ'tan temizledik. Biz mücadele ederken Avrupalı dostlarımız DEAŞ'ın kafa kestiği videoları izleyip tir tir titriyordu, 'acaba metroda başımıza gelir mi?' diye. Şimdi PKK/PYD denen terör örgütü gider de DEAŞ orada ne yapar endişesi içindeler. Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Biz gereğini yerine getiririz" ifadelerini kullandı.

"Bu yıl sadece 89 kişi örgüte katıldı"

Bakan Soylu, "Bir zamanlar yıllık 5 binli rakamlarla ifade edilen örgüte katılım sayısı 2018'de 136 kişi, bu yıl da şu ana kadar 101 kişi. Örgütün rakamlarında daha düşük. Bu konuyu da kendilerine dert ediniyorlar. 'Suriye civarından örgüte katılım alabiliyoruz ama Türkiye tarafından örgüte katılım alamıyoruz' diyor elebaşlarından bir tanesi" dedi.


Bakan Soylu, Barış Pınarı Harekâtı'nda ."Harekât sırasında 1200 civarı havan mermisi düştü. Zeytin Dalı Harekâtı'nda bu rakam 200'dü. Kime attılar, sivillere. Hiçbir Batı medyası bunu ortaya koydu mu? 9 aylık Suriyeli Muhammet öldü, bir bebek. Hiçbir Batı medyası bunu gündeme getirdi mi?" dedi.