Gündem

Esenyurt'taki tekel bayi saldırısında 4 şüphelinin tamamı gözaltına alındı

31 Temmuz 2023 19:01

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta iki kişinin öldürüldüğü bir kişinin yaralandığı tekel bayisindeki silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, şüphelilerin tamamının gözaltına alındığını duyurdu. 

Esenyurt'ta tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin soruşturma kapsamında yakalanan 2 şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Güzelyurt Mahallesi'nde 28 Temmuz'da meydana gelen olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Olayın şüphelilerinden M.Ö ve S.Ö'den sonra T.Ö. ve A.Ö de yakalandı. Olayla ilgili şüphelilerin tamamı gözaltında." ifadelerini kullandı.

İstanbul polisi tarafından yakalanan şüpheli T.Ö. ve A.Ö. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan Murat Özer ve S.Ö ile olayın ardından şüphelilerin kaçmasına yardım ettiği iddia edilen H.A'nın da emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ne olmuştu? 

Esenyurt'ta bir tekel bayisine giden gruptakilerden biri burada bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen (24), Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen'e (21) ateş etmişti.

Şüpheliler olayın ardından kaçarken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılardan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti. Olayın ardından yapılan çalışmada şüphelilerden Murat Özer polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya da sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olaya karışan şüphelilerden S.Ö'nün de yakalandığını duyurmuştu. Olayın ardından şüphelilerin kaçmasına yardım ettiği iddia edilen H.A ile firari şüpheliler T.Ö. ve A.Ö'nün de gözaltına alınmasıyla olaya ilişkin tüm zanlılar yakalandı.

TIKLAYIN | Savcı Sayan’dan ‘Esenyurt saldırganları akrabası’ iddiasıyla ilgili açıklama

TIKLAYIN | Esenyurt'taki tekel bayi cinayetine yayın yasağı!

TIKLAYIN | Esenyurt'ta tekel bayisine yapılan saldırının ardından emniyet denetim başlattı: Aranan 86 kişi yakalandı, 16 silah ele geçirildi

TIKLAYIN | Esenyurt'ta 2 kişinin öldüğü tekel bayi saldırganlarından Murat Özer yakalandı

TIKLAYIN | Esenyurt'ta cinayet: Tekel bayisine giren 4 silahlı saldırgan, işkence edip kurşun yağdırdı

Saldırı anı güvenlik kamerasında 

Görüntülerde, üç kişi iş yerinde konuşurken, dört kişi içeri giriyor. Yeşil tişörtlü biri ile iş yeri çalışanı arasında tartışma çıkıyor. Saldırganlardan birinin "babanı çağır konuşalım" dediği duyulurken, iş yeri çalışanını, "şimdi böyle niye geldiniz bana bir söyleyin" diye yanıt veriyor. Beyaz gömlekli saldırgan ise, "baban bir şey paylaşmış, çağır konuşalım" diyor. Kasada duran çalışan, "babam ne paylaşmış söyleyin" diye yanıt verdikten sonra, saldırganlardan birinin "Sen bilmiyor musun?" dediği duyuluyor. Tartışma esnasında yeşil tişörtlü saldırganın iş yeri çalışanının omzunu sıkmasının ardından, iş yeri çalışanı ile yeşil tişörtlü saldırgan arasında arbede çıkıyor. Arbede sırasında iş yeri çalışanı kasada bulunan silahı alarak, yeşil tişörtlü saldırganın ayaklarına ateş ediyor. O sırada saldırganlar şişelerle kasada bulunan kişiye saldırıyor. Beyaz gömlekli saldırgan üzerinde bulunan silahı çıkararak önce iş yeri çalışanına defalarca ateş ediyor. Ardından da iş yerinde bulunan iki kişiye ateş ediyor.