Gündem

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ve Ümit Özdağ arasındaki gerilim sürüyor: “Senden daha fazla Türk kanı taşıdığım kesin, esfel-i safilin Özdağ”

"İspata değmezsin de ortaya yazıyorum; oğlumun adı Kürşat"

22 Eylül 2022 12:13

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın arasındaki gerilim sürüyor. Çataklı, Marmaris’teki orman yangınını sığınmacıların çıkardığını iddia eden Ümit Özdağ’a yanıt verdi. Çataklı, Özdağ'a "Senden daha fazla Türk kanı taşıdığım kesin, esfel-i safilin" dedi.

Ümit Özdağ, Twitter hesabından, “Türkiye-Yunanistan arasında gerilim zirvedeyken Sığınmacılar orman yangını çıkarıyor.” paylaşımını yaptı. Çataklı Özdağ’ın iddiasına ilişkin olarak, “Siyaseti yalan üzerine kurulu malum şahıstan bir yalan daha… Şimdi de Muğla’daki yangını sığınmacılar çıkardı yalanını ortaya atmış! İşin asli, yangın 85 yaşında bir arıcının yaktığı ateşle çıktı, rüzgarla büyüdü. Tıpkı senin yabancı düşmanlığını körüklediğin gibi.” açıklamasını yaptı.

"İsmail bakıyorum 'Türk yaktı' diye sevincinden tepiniyorsun"

Özdağ ise Çataklı’nın açıklamasına ilişkin olarak, “İsmail bakıyorum “Türk yaktı” diye sevincinden tepiniyorsun. Aynen bir Türk Suriyeli tarafından öldürüldüğünde sustuğun, bir sığınmacı zarar gördüğü zaman 'ırkçı Türkler' diye sıçradığın gibi. Sen ne kanı taşıyorsun? Birçok Suriyeli suçunu kayda geçirmediğinizi biliyoruz.” ifadesini kullandı. 

Çataklı, Özdağ'ın tweetinin ardından şu paylaşımı yaptı: 

"Senden daha fazla Türk kanı taşıdığım kesin, esfel-i safilin Ümit Özdağ. İspata değmezsin de ortaya yazıyorum; oğlumun adı Kürşat. Amerikan okullarında da okumadı! Kuklacısı Amerika olan kukla olarak yine Türk Polisine iftira atıyorsun!"

"Gerçekten zavallısınız"

Özdağ, "Oğlumun adı Kürşat. Amerikan okullarında da okumadı!" diyen Çataklı'nın mesajını alıntılayarak şöyle yazdı:

"İsmail benim oğlumda Amerikan okulunda okumadı ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukları okudu. Ne yapacağız şimdi İsmail? Gerçekten zavallısınız. Allah Türk Milleti’ni temsil ettiğiniz zeka seviyesinden korusun."

TIKLAYIN | Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Soylu'nun yardımcısı İsmail Çataklı birbirine girdi: "Sen insan değilsin!"

TIKLAYIN | İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan Ümit Özdağ'a: Bir deliyi başımıza saldılar