Spor

İbrahim Hatipoğlu'ndan "karaborsa" bilet iddiaları hakkında açıklama: Her iddiada her yönetici elini ayağını işten çekerse orada iş yürümez

14 Ekim 2024 17:49

T24 Spor

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, NTV Spor'a açıklamalarda bulunuyor.

Hatipoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Galatasaray'ın geleceği parlak. Florya olsa da olmasa da parlak bir geleceği var. 500 yıla varan bir gelenekten geliyor. Florya ile finansal bağımsızlığını kazanması için önemli. Artık süreç sona yaklaştı. Galatasaray'ın 60 dönümlük bir arazisi var. Bununla ilgili konut projesi düşünülüyor. Adnan başkanımız ihale işini yürütüyor. Galatasaray için en faydalı proje yürütülecek. Buradan gelecek gelirle Galatasaray finansal bağımsızlığını kazanacak."

"Başkanımızın göreve geldiği ilk günden beri projeler var. Bunları adım adım gerçekleştiriyor. Florya projesi çok büyük bir proje akması çok doğal. Seçim dönemi oldu, sonrasında yetki alınması gerekiyordu. Yetkinin verilmesiyle çalışmalar başladı. Bankalar Birliği'nden çıkış taahhüdü Florya projesiyle olacaktı. Bu yönde çalışmalar devam ediyor."

Tartışılan sponsorluk anlaşması hakkında açıklama

"Bunun içeriğine bakmak lazım. Bu sadece futbol sponsorluğu değildi. Amatör branşlarını da kapsayan bir paket sponsorluğuydu. 14 milyon dolar sadece sırt sponsorluğu için verilmeyecekti. Sponsorlukta nihayete erdirmeden TFF'den izin alınması gerekiyor. Biz de öyle yaptık. Bir anlaşma yapıldı, sonra bir takım mahsurları çıkınca askıya alındı. Rakamda bir anormallik yoktu paketin içeriğine baktığınız zaman. Bu Avrupa'daki kulüplerle işbirliği yapmış bir haber portalıydı. Bunun bir takım mahsurları ortaya çıkınca sözleşmeyi iptal ettik."

Karaborsa bilet iddiaları hakkında açıklama

"Karaborsa olayı yargıda olan bir süreç. Orada tüm detaylar ortaya çıkacaktır. Eğer Galatasaray'a bir zararı varsa tek kuruşuna kadar başkanımız takipçisi olacaktır. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın bu işin içinde olmadığına inanıyorum. Bir iddia karşısında, ispat olmayan, delili olmayan bir şey karşısında yöneticiliğini dondurmak mantıklı değildi. Her iddiada her yönetici elini ayağını işten çekerse orada iş yürümez. Kayıtlar çok açık. Biletler elektronik bilet. Kime satıldığı, kime tanımlandığı belli."

Bazı kesimler Icardi'yi bile eleştirmeye çalışıyor 

“Jelert'in oynamamasıyla ilgili eleştiriler olabilir ama biz ona inanıyoruz. Adaptasyonu sonrası bu takımın önemli bir oyuncusu olacağına şüphemiz yok. Bugün Icardi'yi bile eleştirmeye çalışıyor bazı kesimler.”

Mauro Icardi ve Okan Buruk sözleri

"Ben Icardi'nin Okan Buruk'tan önde olduğunu düşünmüyorum. İlişkilerini yakından görüyorum. Icardi, Okan Buruk'a büyük saygı duyuyor. Bu tepkiler olabilir. Hocamız 2 yıldır takımı iyi idare ediyor."

"Bilmediğiniz bir detay yok"

"Osimhen transferinde bilmediğiniz bir detay yok. Bu süreç isteğimiz dışında maalesef basına yansıdı. İşin bu kısmında transfer sürecini yeterince doğru yürütebildiğimizi düşünmüyorum. Osimhen gerçek bir fırsat transferi. Tıpkı Icardi de olduğu gibi."

"Köhn'ün transferiyle yer açılınca Jakobs'u tamamladık"

"Jakobs transferi son anda ortaya çıkanlardan biri değildi. Hedeflerimiz arasında vardı. Bazı transferlerin geç yapılması, sonradan ortaya çıktığı anlamına gelmiyor. Köhn'ün transferiyle yer açılınca Jakobs'u tamamladık."

"Cenk'in istifası sürpriz oldu"

"Cenk'in istifası sürpriz oldu. En çok tepki görenlerden biriydi. Bu bir başarızlığı kabul edip, gidilmesiyle alakalı bir istifa değil. Cenk Ergün, ailesine kadar uzanan baskılardan dolayı tepki olarak istifa etti."

"Biz göreve geldiğimizde 19 yabancı oyuncu vardı"

"Biz göreve geldiğimizde Galatasaray'da 19 yabancı oyuncu vardı. Transferde sürecin biraz uzamasının altında da bu planlamalar yatıyor."

"Derbiyle ilgili en önemli problem bizim seyircilerimizin stada giriş şekliydi"

"Derbiyle ilgili en önemli problem bizim seyircilerimizin stada giriş şekliydi. 2500 kişi aynı anda, kapı da açılmayınca sıkışıklık yaşadı. Arkadaşlarımız parmaklıklara sıkıştı. Maç hakkında en çok konuşulması gereken konu budur."

"Sadece yöneticilerin çözebileceği bir konu değil"

"Yöneticilerin de bu futbol gerginliğinde payı var. Futbolun tüm paydaşlarının, özellikle yorumcuların ortamı sakinleştirecek açıklamalar yapmasından yanayım. Sadece yöneticilerin çözebileceği bir konu değil."

"Bir Özhan Canaydın daha çıkmadı karşı taraftan"

"Özhan Canaydın, Türk futbol tarihine geçmiş bir centilmenliğe sahipti. 6-0'lık yenilgi sonrası Özhan Canaydın'ın yaptığı tek taraflıydı. Karşı taraftan devamı gelmedi. Bir Özhan Canaydın daha çıkmadı karşı taraftan."

"Bizim Rafa Silva'yla ilgili bir planımız olmadı"

"Bizim Rafa Silva'yla ilgili bir planımız olmadı. Bizde o pozisyonda kadroda olduğu için çok mutlu olduğumuz Dries Mertens var. Rafa Silva bize önerildi mi? Evet. Ama biz o öneriyi de reddetmiştik."

"Kim ne kadar puan kazanmış veya kaybetmiş hesaplansın"

"Şöyle bir tezimiz var. Son 2 yıldaki tüm pozisyonlar, kabul edecekleri bir otorite tarafından değerlendirilsin. Kim ne kadar puan kazanmış veya kaybetmiş hesaplansın. O zaman gerçekler ortaya çıkar."

TIKLAYIN - Arda Güler listede ilk 3'te; işte dünyanın en çok kazanan 10 genç sporcusu

TIKLAYIN - Süper Lig'de ilk 8 haftanın VAR raporu; kim kazançlı, kim zararlı çıktı?

TIKLAYIN - Fenerbahçe'de gözden düşen Cengiz Ünder için transfer iddiası!

TIKLAYIN - Kulübeye mahkûm oldular; Beşiktaş'ta Salih Uçan formayı unuttu

TIKLAYIN - Bursa'da zemin skandalı; maç oynanırken çim kalktı, futbolcu sakatlandı!