Gündem

İBB Genel Sekreterliği'ne eski Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut resmen atandı

05 Temmuz 2019 13:12

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı Genel Sekreterliği'ne eski Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut resmen atandı. Erkut, yeni sıfatıyla gece yarısı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı havalimanında karşıladı.

Yavuz Erkut, 28 Haziran cuma günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başkan danışmanı olarak atamış, Mehmet Çakılcıoğlu da İBB genel sekreterliğine vekaleten getirilmişti. Güvenlik soruşturmasının tamamlanmasının ardından ardından Erkut, resmen İBB Genel Sekreteri olarak atandı.

Yavuz Erkut, İBB Genel Sekreteri olarak dün gece İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte karşıladı.

Yavuz Erkut kimdir?

Yavuz Erkut, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını Wales Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde yapan Erkut, 1979'da çalışma hayatına TÜPRAŞ'ta başladı.
2005-2015 arasında TÜPRAŞ CEO'luğu yapan Erkut, Azerbaycan devletinin petrol ve doğalgaz şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanlığı'nı da üstlenmişti.

Başkanın danışmanları

Edinilen bilgiye göre kısa bir süre İBB Genel Sekreterliğine vekaleten atanan Mehmet Çakılcıoğlu, genel sekreter yardımcısı oldu. Murat Ongun, Yiğit Duman, Ertan Yıldız, Erol Özgüner başkan danışmanı olarak atandı. Yiğit Duman insan kaynakları, Ertan Yıldız iştiraklerden, Erol Özgüner bilişimden sorumlu danışmanlar oldu. Yavuz Saltık özel kalem müdürü, Eren Sözmez 1. Hukuk Müşaviri olarak atanmıştı.